Click Sini

Wednesday, December 16, 2009

(';')

Kete oh Kete...

Dia wat hal lg.bulan ni jek aku dah habis 2.5k tok repair kete.Dok menung aku bulan ni pk hal keta.tp iyalah kan...keta da usia 9 tahun.mula la buat perangai kan.so selagi mampu bole la layan.plan nk tukar kulit sopak dia tu kena campak awal2 lg.no budget at all untill next 2-3 month ni.

Y tak menahan nye tu,dia siap breakdown kt tgh jlnraya y menyebabkn jem.Sesiapa y terkena jem malam minggu ari tu..sori ekk!!keta sy buat hal di bulatan sek 24.Nsib sang hero ada,kalu tak...x tau la cmne gayenye!!Sejak aku langgar warga asing tu,keta tu macam2 hal dia nk protes.X tau la..tu kuasa Allah.bkn aku senghaja pon!!

**Sudah jumpe si photografer..sudah deal,sudah book..suke dgn hasil kerja dia.Bile part sy nt,harap2 dia bole buat ape y sy nak**

Monday, December 7, 2009

Orang Melaka..Bantu saya!!!

Pertanyaan....

Sesape rakyat negeri melaka y ade tau butik2 pengantin y ok sila la bnatu saya.kalau kotrang tau memane ada butik pengantin area melaka/Tampin y korang @ ahli keluarga korang pena pkai kasi tau aku address nye ngn komen korang sekali.x kisah la positif or negatif

Buntu aku carik mak andam kat sane....tolong wehhhh

Sekian terima kasih..ecehh!!

**Update pantas dan tuntas sebab isnin biasa la kan...M.O.N.D.A.Y B.L.U.E.s!!**

Wednesday, December 2, 2009

Ukur baju di badan sendri...

Antara kehendak dan keperluan..

Series pening buat budget kwen ni.nak budget tu memang la senang tp nak jmpe dgn ape y kt plan memang sgt sukar sebenarnya.Knape la aku ni cerewet sgt.Iye ke aku cerewet.meh tgok kecerewatan aku.ade y berkenan hrga mhl,y x berkenan tu la y selalu sesuai ngn budget...

Kes 1..

Mlam tadi p jmpe kakak andam y aku kire nk hired utk mjlis nt.memula just sms,then tru phone call jer ckp.Budget y dibagi kire ok la.masih dlm budget aku.tp bile smpai sane...mak aihh!!pelamin y aku nak tu ada plak.da gile ngn pelamin tu plk.saje je tau akak tu bakar2 aku suh amik bju baru..katenya bru suit ngn pelamin tu bla..bla..bla..aku pon cam kire ter'ok' plak.kire punya kire....nah amik ko +-= 1.5k lebih dr budget aku.terkejut beruk jap aku dgr.Financial controller kat sebelah ni jeling aku..tu tandanya..x setuju ok.but i luv everything y i pilih tu.

pelamin set complete (suwit sgt..aku y perasan)
bju sanding (baru)& mlm b'inai
arch,flower stand,red carpet n etc la
makeup 2x
*ni sume berhrga 3.5k..ok ke @ mhal sgt*

kes 2..

Tang katil plak.dari umah memang nk crik y hrga bwah 1k tu kan.paling2 hampeh pon 1.5k tu aku leh lg la.selalu cavenzi pon memang ada offer cmtu.P la cavenzi balakong usha punya usha terminat dgn 1 bedroom set ni y hrga nye...lebih skit dari budget aku.Hurmmm...acamano.dah lintang pukang budget aku sb 2 bnde ni.Lom lg aku p survey OP,kad,goodies,tah ape2 barang tok nenek lg pasni.adehh..

Memang x ukur bju di badan sendri.selalu nasihat diri sendri suh jimat cermat,bersederhana tp mne p skang nasihat2 tu sume.dlm tong sampah kut.Selalu ckp wat ape nak pelamin mahal2.duduk pon kejap jek nak buang duit smpai 2-3k kat stu wat ape.simpan lg bagus la..bla..bla..bla

Tp biler smpai stage ni,y kire aku bebetul berkenan smpai mati baru la aku tau kenape kekadang ade orang buat keputsan amik jugak ape y dia nk w/pon mhal.(cam aku la ni).pelamin lain dah x pandang da,katil y murah skit asal kena dgn budget pon dah x hirau asal ape y berkenan dlm hati tercapai.kalu la berduit bnyak...haisshhh!!

*skng dok kalut pk..nak tak nak tak nak!!betul la konsep kahwin tu cume sekali tp klu dah membzir pon kena amik kire...jawapannye tunggu la di W-day i sok yer**

Tuesday, December 1, 2009

Selamat Datang Dis..Sayonara 09

Sekejap je dah masuk Dis 09.lg 30 ari masuk la thun 2010.kejap je rase thun 09 akan berakhir.Aku rase Nov adalah bulan y pling mencabar sekali la dlm hidup aku.Harap dan doa selalu Allah meringankan ujian hidup aku.

Maknanye jugak Tittle Cik ni x lame lg akn bertukar ke Cik Puan.(giler perasan).Insyallah date akn dipublish soon.Bkn xde date tp yet 2 confirm lagi.Hopefully semuanya berjalan dgn lancar.kita rancang jek kan tp Allah maha mengetahui segala...:)

Rumah i dah ade tema...umh melaka lum fix tema lagi.kejap nk bb blue,kejap nk purple,jap lagi nk creame.Den pulak y poning palo tgk tema ko ni jang.Nmpak kaler biru cntik dia kate nk biru,segala bagai biru dgn baju biru.nanti mase bergmbr,pelamin ngn pengantin pon xde beza plk.perlu ada kontra sikit la yang.so yang selamatnya beli aksesori kaler putih or cream.tema kaler ape2 pon nt msuk gak


**Pas settle sume harap dpt p bercti a.k.a hnymoon sekali.tempt sudah pk tp tgk bdget dulu,saje kasi suprise kat bakal hsben i..bluwekss**

Tuesday, November 17, 2009

Aku langgar org=AKU TERLANGGAR ORG

Salam...

Masih menabahkan diri.Sangat sangat terkejut dengan dengan kejadian malam tadi.Malang tak berbau kata orang.Separuh nyawa ku hilang malam tadi.Untung Allah masih sayang kn aku dan juga si polan itu.sungguh aku tak tahu namenya kerana terkesima dengan apa yang berlaku.yang pasti bukan warga malaysia

Yer..aku langgar org @ aku terlanggar org.Tak sangka kan, pada awal usia pemanduan aku dah tercipta rekod yang bisa buat aku trauma.Hoho...teringat aku peristiwa pertama kali accident dengan Nina dan Cik.Shidah dulu.Itu pon dah buat aku seriau apatah lagi peristiwa malam tadi.Kalu ikutkan cara pelanggaran memang aku fikir "mati lah orang ni"..tu saje keadaan y aku bole bayang kan bile kau terasa seperti kau melanggar sesuatu dan terasa seperti menaiki bonggol..huisssh

Ape y aku ingat cume waktu tu jalan pon agak basah ditambah dengan keadaan y agak gelap memang sah sah la penglihatan pon agak terhad.Ape yang aku agak dia terlanggar tayar luar lori di depan keta aku dan jatuh ke tengah jalan mungkin.Datang pulak keta aku dengan kelajuan 50 km/j cume nampak sesuatu di atas jalan raya dan sedaya upaya brek emergency tp terkena jgak.Nak mengelak ke kanan aku jaguk y teruk nanti.Memang tuhan blank kn otak aku kot dari pusing stering ke kanan or ke kiri.Kalu tak memang aku dgn keta y teruk la.Memang kaku macam mayat dalam kereta time tu.Mak aku y turun p tgok keadaan org tu.Call ambulance sume baru aku berani tutn keta tgok keadaan org tu.Dah bayangkn keadaan y teruk waktu tu lelagi bile aku trun tgok keadaan aku cume nmpk kepala dia je.Badan bawah kereta.Aku langgar smpai putus kepala ke??Aku gilis badan dia ke??Ala ala dah nak pengsan gak time tp biler dengar dia bersuara aku cepat2 suh orang tolak keta aku kebelakang sikit..Lega sgt dia masih hidup sb aku igt dia dah mati

Orang ramai dah mule berkerumun tgok kejadian.Ada jugak saksi2 kejadin datang menenagkan kami sekeluarga.Mengatakan kami tak salah sb dia dah jatuh depan keta kami.Tak kurang jugak pemilik lori yang mengatakan aku y salah sb langgar dia.Lantak ctu la.aku dah panik dah time tu.Datang sorang polis ni suh aku p buat report kat balai.Ada jugak orang2 yang suruh aku blah je camtu.Nak buat report bole,x buat pon x pe katenya.Y amik no kete wat beli no pon ada gak.macam2.I go to undang undang malaysia.Takut plak ada citer di belakang hari.

Atas nasihat sorang polis tu dia suh p buat laporan.y lain nt dia akan uruskn.Laporan polis biasa la, dari kul 10 20 malam bwak hmapir ke 1 pagi.Dah berbuih buih mulut aku terangkan macam mane kejadian tu berlaku.Siap p bawak Sarjan tu melawat lokasi kejadian.Nasib Sarjan perempuan tu ok.xde la aku gabra sgt.Cume dia ckp kalu dia mati mgkin ada mslah besar.Tido lokap kau semalam katenya.

Skng ni tunggu dulu report aku dengan report warga asing tu.Kemudian kalau ada apa apa percanggahan baru dia call blik.Klau dia x call maknanye ok la.Harap org tu pon xde ape2 sgt.Darah pon xde cume melecet sikit2.Nasib dia baik.berpantang maut sebelum ajal.Kalu ikut teori mak,aku n adik aku mgkin lumat orang tu dok bawah keta kami.Rase tak senang hati selgi case tak selesai


**Pengalaman pahit aku.dari semalam aku ade rase x sedap hati.malang tak berbau.Xde sape bole sangka aku y terpilih tok kena.Walhal bawak keta agak berhemah.50 km/j x ke berhemah tu.Berserah je la.Doa banyak utk saye yer kawan2.sy sgt runsing ni**

Friday, November 13, 2009

Jalan Jalan Malam Jumaat

Salam...

Mlm tadi p teman en bob sign aggrement ngn sorang customer ni.Dekat kuaters Penjara Sg Buloh.Lebih kurang dlm 70km la dari shah alam.Bukan ape tau,yang benggang nye dah la kate nk pkai duit cepat,ko x leh datg sign aggrement time opis hour,atas dasar kasihan p la umh dia untuk sign.


Lebih kurang sejam gak dia sign2 tnya itu ini, hatta segelas air pon xdok tau.Ya Allah..camni ke korang layan tetamu.haaa...korang jgn layan tetamu camni ok.sungguh kurang sopan perbuatan kamu.Aku x harap pon air tu tp...x tau la nak ckp.Menyumpah aku dlm hati.udah la mnyak keta aku luak,x bole claim pon miliage.Sungguh x ikhlas aku ngn org itu yek.

Blik tu singgah uptown 24 buat rawatan resdung.Buat bekam lilin + urutan kepala + steam muke + air zaiton= RM 18 ok la kut.Keluar la kuman2 tu skit tp kena buat kerap kakak tu ckp.area mata aku truk skit.dia suh jage mkn.


**Balik melantak Mc'd palk..bole camtu??kate nak diet,nak jadi penantin y gojes kunun..stop ur dreaming la farah klu cmtu habit ko,hangat2 taik kmbing tul**

Tuesday, November 10, 2009

Tajuk=Emo

Angin lalu...
sampaikn la rindu ku padanya...
Pada abah ku y amat ku rindui..
Kelak anak mu ini bakal berkahwin...
teringin sekali mahu abah menjadi saksi atas satu ikatan mulia ini..
.
.
.
.
.


**i'm speechless** :(

Thursday, November 5, 2009

Entri carca marba

Hello Peeps...

Aku kan sedang buntu....nape??

bile blogwalking to bride 2 b y len tgok progress derang super duper active meanwhile me....??nan ado!!slow cam kekure


aku kan sedang buntu....nape lagi??

sejak 2 menjak ni fikiran kecamuk skit...pk camne nak jadi kaye??pk nak further study(i luv study ok)..pk cmne kehidupan akan dtg..pk psl family aku...sume benda la aku pk


aku kan sedang buntu...nape la budak asik buntu jekk??

time2 nak cut cost ni la en waja sy cam asik sakit jek!!!nak ngeluh..bole tak??hurmmmm...

aku dah x buntu lagi.....pelik???

**sb aku dah luahkn segala kebuntuan aku kat cni...so skng sgt relax,calm n semangat sajork.x bek tensi2 selalu..mak aku ckp aku dah de kedut tepi mata..tidakkkkkk**

Wednesday, November 4, 2009

Hurrrmmmm.....

Salam...
Aku ada kisah sedih untuk tatapan bersama.Aku cuba meletakan situasi diri aku sendri dalam kisah tersebut.Kisah y selalu aku dengar tapi kali ni terjadi pada kaum keluarga ku sendri.walaupun saudara jauh tp aku juga terasa hibanya
persiapan kahwin-90% siap...tunggu masa nak kahwin jek
tarikh sudah ditetapkan.satu kampung dah tau ank si peah ni kahwin bulan 12
kedua belah pihak sudah saling mengenali....
Borang borang kahwin sudah siap diambil dan di isi
Ujian HIV-KANTOI..which is means + HIV (si pengantin lelaki)
Apa lagi kudrat y ada.Nasi sudah menjadi bubur.Aku cume bole bersangka baik sahaja.Sejarahnya hanya dia y tau.Belah perempuan dah nak batalkan perkahwinan.Tapi mungkin kerana cinta dan sayang si pengantin perempuan ni mintak tangguh dulu..(Hantaran 8k,kalu putuskn kena bayar double kan??)bukan sebab duit y pastinya...
Keduanya2 sedang mencari kekuatan diri sekarang.Muhasabah diri masing-masing atas dugaan y datang.Si lelaki pon dengarnya sudah membawa diri ke Mekah.Berilah mereka sedikit waktu untuk membuat keputusan y terbaik.kami hanya mampu berserah dan mendoakan y terbaik untuk mereka.Semoga Allah memberikan mereka petunjuk
**1st time dengar citer ni aku sebak...motif??sedih la weiiii.cube klu aku y duduk kat tempat dia.nak putus mesti la sayang, nak teruskan berhadapan masalah lain plak nt.risiko besar menanti.Y pasti ape y jadi sume ketentuaNYA.**

Thursday, October 29, 2009

Adegan pagi........

Pg tadi sblum bos bukak pntu aku lepak la dulu dlm keta.Selang beberape minit tu datang plak sorang staff ofis aku ni.wife dia hantar.parking bebetul tepi keta aku.dia x perasan aku kot...pastu biasala la kan adegan wajib si suami dan si isteri bersalam salaman dan berlaga pipi..maaf aku tak tersenghaja tertengok adegan tu.Bagi aku perkara tu sangat normal la bagi sorang suami dan isteri.Bile dia kuak pintu jek muke separuh terkejut tgok aku dlm kete...


org itu :alamak....pstu senyum kambing

aku : senyum jek...

org itu : farhana...diam2 tau..hehe!!

aku :xde bnde la en.....normal kn tu.


pagi ni dia malu malu betul ngn aku.serba x kena aku tengok.Bg aku x salah kan perbuatan tu.restu si suami untuk isteri y tolong berkerja dan kasih sayang si isteri kepada suami.mgkin sok lusa klu aku dah kwen pon mgkin akn aku praktikan juge.Aku pon mgkin malu jugk nk buat depan public,mgkin hnya akn berlaku di rumah saje.x kisah la kan...
**Apedah...malu2 kucing plk mamat ni.sy x hairan la,dasyat dari tu pun sy pena tgok dpn mata**

Wednesday, October 28, 2009

Dia Wanita Itu....

Dia wanita biasa seperti umat Muhammad S.A.W y lain...
Ada perasaan dan keinginan utk mempunyai sebuah keluarga bhagia..
Ada perasan ingin disayangi dan menyayangi..
Tapi mungkin juga kerana kekangan masa dan takdir penentu segala dia mnjadi begitu
Cekal dirinya secekal hatinya,tabah dan sabar setiap hari menjalani hidup
Padanya dirinya umpama lilin...mulia sungguh hati kamu wahai wanita
Aku sendri x pasti jika aku boleh berkorban sejauh itu..
Walau kadang kala terdengar juga rintahan dan deraian airmatanya..
Namun jauh di sudut hati dia redha dan pasrah dgn ketentuaNYA..
Rutin harianya seawal subuh hingga lewat petang untuk mencari rezeki
Niatnye hanya untuk membantu keluarga..menyenangkn sang ibu
Sang ibu..adakah kau menghargainye...???Aku tak pasti sama sekali
Hargai lah pengorbanan dia wahai ibu...tiada dia maka pincang la hari mu ibu
Pada aku kau adalah wanita wanita y aku hormati..
Aku pun tak mampu membuat pengorbanan sebegitu rupe...
**Dia y sy mksudkn adlh K.Mas,berusia lewat 30-an masih bujang dan sngup berbakti untuk keluarga walhal kebahgian dia sendri tidak diutamakn.Siapa aku pada K.Mas...biarlah menjadi rahsia!!y tahu..tahu la**

Saturday, October 24, 2009

coret coret dan juga papadom

Salam Sume...
Lame x mencoret sesuatu kt blog aku ni.Alasan nye lebih kepada sifat malas y melebihi dari segalanya.Xde idea or citer menarik untuk di kongsi bersama.
Rabu lepas dah p tonton citer PAPADOM.seharusnya aku kata citer ni bes ok.Lain dari filem Malaysia y lain.Filem ni lebih lebih muda kita jangka ape kesudahanya tp jalan cerita nya y menarik dan ada kelakar2 tu y buat panggung kecoh.Aku lebih suke sebenarnya menonton filem y ringan2 macam ni dari citer y marapek meraban xde masej.sekurangnya2 aku belajar sesuatu dari sesebuah filem tu.sb tu suke pegi ari rabu.kan murah so kalau filem tu boring xde la rase regret sgt kn.
Weekend ni agak boring.xde xtvt.mgkin lepak mengemas umah je kot.bnyk urusan rumah y x settle lagi.aku dalam proses untuk mencari keje lain jugak.Mgkin sekitar KL Cheras.senang bila dah kawen sok.Masih berusaha untuk menjadi penjawat awam.x pena putus asa isi borang keja kerajaan.tp rezeki masih xde.sabar je la cik farah ok...
**sekian dulu...nk settle backofis y melambak ni by 2day gak**

Thursday, October 1, 2009

Gempa Semalam

Gegar semalam terasa smpai ofis sy....takut!!terasa gelombang nye.habis gegar pc ,meja pntu kaca.igt sy y lalok tp betul2 jadi.2 kali sy rase gegaran tu...1st time igt xde pape..mgkin pitam ke ape bt the scnd one tu trs sy cabut lari kuar...takut!!
**Ya Allah..jauhkn la bumi malaysia kami dari malapetaka mu dan bencana mu**

Thursday, September 17, 2009

Raya Raya Raya

Salam u olls....
2 days more to go..raya! raya! raya!sekejap je sebulan ramadhan dah nk sampi ke penghujung nya...cedey.insyallah bertemu lagi di tahun hadapan jika umur masih panjang...
Suasana raya sudah mule terasa disana sini..klu p mall pon bersesak2 orang membuat persiapan terakhir menyambut lebaran.persedian korang camne??bagi aku plak jus so so saje....beraya tnpa gaji dan juga bonus.harus la berjimat cermat kan.
Raye thun ni seperti biasa la...beraya di Meru umah atok.yang bakal mengumpulkn adik beradik mak aku seramai 7 org tu...meriah,sesak,penuh,emo...sume ada.Tp sebenarnya aku kurang selesa sgt.bkn ape, kalu dah ramai2 berkumpul ni macam2 la halnya....y sorang cmni!sorang cmtu!belum lagi citer2 kurang enak y kedengaran....aku selalu kurenng ambil tahu sgt.selalu sgt ada perbandingan sepupu ni ngn sepupu tu...ank ko peksa no bape?kawan ngn sape skng?memang x dinafikn lh sepupu2 aku agak educated,y giler branded dn y seumpanye la...y perasan bagus pon ramai...
Kekadang rasa tawar hati jugak nak p sane sb ada la mnusia y agak bermulut 'Hanyir' skit..ckp serupa org len ni xde perasaan.kisah duit raye pon bole jd isu...baru ni bermaaf2 sesama kita bukak smpul raye jer...isi dalamnya plak dipertikai kn.tau la ko fmily kaye..terima la pemberian org seadanya.Benci aku ngn family y sorang ni....mlas la nk ambil pusing!!
Sok dah cti....horeeeeeyyyyyyyyyyyy!!kepada kawn2 y msih berkrja,sila kerja rajin2 ok,jgn igt ketupat lemang lontong bskut raye bagai..
**Di kesempatan ini,sy mengucapkn Selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin,sekiranya ada salah silap harap dpt diampunkn selama perkenalan di alam maya ni...dan korang sume take care of ur self k,mane2 y dah kwen tu jgn plk lupe mntak ampun kt hsben korang,fmily korang sume.drive safely ok.igt la org y tersayang k.**

Monday, September 14, 2009

Sopping raye....

Dah puasa 24 ari ni...aku sudah "beraya" awal lorrr...2 tandanya aku lerr kena wat kuih raye, kemas2 umah thun ni sb da cti dlu...x aci!!tiap2 thun pon aku gak y ngadap umh ngan kuih raye tu sorang2 jek...y lain hangat2 taik kambing jek!!separuh jalan da serenderr..aku kan kakak!!x gitu???
kaki masih sengal2 akibat xtvt sopping y melampaui batas wpon poket kering..2 mngu berturut2 menjadi regular customer Sogo dan juge jln Tar...nsib la si crocs pink ni jd penyelamat!!jln 8 jam sehari pon rilek jek..patut la kamu mhal sgt kn.memang selasa kat kaki...ber2 kesana kemari memang la x terasa penat!cube bile smpai umh..segala bhagian badan x sakit pon jd sakit..ngada je aku nii!! :)
Oleh kerana raye pd tengah bulan dan aku plak keje di comp cina makanya xde makna la bonus ke gji awal yer...dengan saki baki duit y ada ni la kami p sopping untuk aku dan en bob aku..1 persalinan bertema creame sudah awal2 kami beli di alam sentral sb tkt xde size..dan Sogo adalah port untuk carik bju kasual saje..maaf la en bob yer sb memaksa kamu untuk membeli baju y berdiscount.untung pe!jimat duit...bole beli barang lain kan..awak gak y suruh berjimat cermat!nah inilah hasilnya.....khakis polo sehelai,2 kemeja n 2 shirt renoma pada hrga 230 saje...jimattt kan!!!!bnyak la ko punya jimat klu cmtu...org suh beli baju raye la...bkn ofis cloth.mane aci camni....
Dan jumaat ni sudah mula cuti...yehuuu!!bes.uruskn persedian akhir sambut lebaran.dan y pastinya mulut ni hah dah x sabar nk mkn lontong buatan atok..sedap!!kuih raye lom siap lagi..sempat ke ni!!!tulun tulun.
**Salam lebaran buat sume in advance....jari disusun mohon ampun dari hujung rambut sampai hujung kaki.bermaaf2 la sesame kita.**

Friday, August 28, 2009

7 Hari kita puasa dah....

Diam tak diam ari ni dah 7 hari kita puasa kan....selamat berpuasa utk hari y seterusnya kengkawan.syukur masih diberi kesempatan untuk berpuasa.maknanya lagi 23 hari jek kita akan beraya...hehe!tinggal ramadhan syawal plak dtg menjelma....yey yey yey raye...mase kecik dulu bes la raye!!lumba2 kumpul duit raya.p skng bile dah jadi adult niii....baru tau raye ni pakai duit yang banyak!!!tol tak??sila sokong kenyataan saya.itu pandangan aku la...biasa la raya kan setahun sekali jek.
Aku antara org y rugi la kat muke bumi ni sb x menghargai ramadhan..siyess 7 hari puasa aku lum berkesempatan lg nk p tarawikh!!isshhh...nape malas sgt aku nehh??pose ari ke3 kot klu x silap,aku dah jln separuh jln p surau p bile tgok suar y aku pakai cam ketat je automatik uturn blik..konon la nk tukar suar p last2 bentang2 sejadah terus isyak kat umah jek!!sila jgn tiru ok..x bagus!
**kawan2 sekalian..bile nak berbuke sesame??**

Saturday, August 15, 2009

Ank buah saya....

Adik Icha

My sis was admitted...suspect H1N1

Her lil doter Icha la kami kesian...rindu mama dia

Abah dia call mama dia...bagi dia cakap dengan mama dia...


Si kecik meleleh air mata tanpa suara.....apekah??

Abah dia nagis...

mama dia pon nangis


mak long pon ikut same nangis.....sedey


*tu la...lenkali jgn garang sgt ngn icha**

Monday, August 10, 2009

9 August 2009

Semalam telah berjaya memandukn diri ke melaka secara solo.En Bob ada tresure hunt KL-Mlaka.so alang2 dia p la blik kmpung trs.Y sy pulak agak sengal2 dok kt umh on my besday tlh planned untuk k Mlka.memula sume nak ikut p bile tiba harinye x mau plak.adik demam..truk gak!tira anak dia kecik lg...tkut x selesa katanya...ok la! aku decide nk p gak sb dah jnji nak amik dia kt Kmpung...singgah seremban beli mata kucing buat buah tgn..poyo ekss!

Kul 9 gerak smpi sane kul 11....Besday girl disambut ngn en Bob ngn senyum kmbing...(dlm hati xde kek ke?present ke??)beriya suh kita dtg jejauh ni...hadiah mne?org amik jam ESPRIT hntaran ehh??nt awk gnti baru,bole??x pela la...tau bnyk bnde awk kena settle..kete da repair, road tax insuran pn awk da settlekn..lenkali pon bole..Kasut GUESS putih tu jek org nak..leh pkai mase kawen.....berangan!!wink wink

Lunch kt sane memang sedap la..lauk pauk kampung.aku semakin suke plak ngn rebung mami mask...terangkat!memula dulu rase nk muntah jek bile terbau p skng aku plak y x malu2 siap tmbah2...kalu mami msk aym rendang lg la powerrr...memang meleheh air liuq!!mak msk lg la mantopp!!plan nk lepak tepi pntai puteri tp ade plak sedara dia dtg.so lmbt skit la p pantai.

Kul 5 ptg dah gerak p pntai singgah 1 fmily superstore!sy mls nk kuar sb pangku ank buah dia tdo!dlm hati dah start bengang2 sb sume dok luar sy plk kt dlm kete cam kera sumbang....mxis ksi call free smlm so gayut la dgn adik...tetibe plak bole terpndng Mami lalu belakang kete siap bwk mcm kotak kek...dlm hati dah touching da.derang tau besday sy kot.derang budget sy x nmpk.bile sy tgok mami lalu tepi sy tgok kotak 2 dah xde...pastu ank2 buah msuk kete dgr bnyi plastik...sah la derang beli kn kek..terharu rasenya...p pantai pe tah nme dia...En Bob nak blnje mkn ikan bakar...suke ok!rase this year punya celebrat bes.selalu klu kluar berdua jek smbut.Psng lilin derang suh sy tiup...malu ehh!nk nagis pon ada...sedey!

melahap seafood smpi licin licau..gmbr x sempat amik sb memasing da lapo..cam biasa en bob tukang tgok jek!sb dia x bole mkn seafood..sian dia...abis2 mkn dlm kul 8 30 dah gerak blik sb sy kena hntr en bob blik Cheras lg..tkut plk drive sesorang memalm ni..

Mlm sebelum tu dah p mkn ngn mak sume..thn hati je la p satay samuri bkt tinggi last2 smpai sane kedai tutp..Kuarantin H1N1 ape??frust jek..dah la sesat barat.selalau p ngn en bob,ni drive sendri terkial2,mane2 simpng tah sy msuk...keciwa!xpee...sok leh p awan besar mkn smpai muntah..hehe

**hepi besday 2 me....should i have a SPA pakej to treat my self..u deserve my dear!**

Tuesday, August 4, 2009

Suka Dan Duka

Salam....

ari ni bes..sebab ape??biarla aku sorang je y tau k...bes giler!rase nk lompat2 bintang jek kalu bole...:-p

Akhirnye encik Waja sy dah pulih kembali..sangat hepi tgok awk dah back 2 normal.bole sy tekan mnyak lebih skit...p sy selalu smpai 90/kmj jek!!sy x berani bwak laju2..takut + fobia + trauma..dah bole bwk kete ni kire bersyukur sgt la..mak aku senang encik bob pn senang hati tgok makwe dia da bole berdikari..

nasib la x mahal sgt uph repair dia dan y paling x tahan nye en bob pon turut same jd mekanik..bengekel kawan.standard la klu dia pon trn padang sekali belajar ape y patut..xde la sok kena kencing ngn mekanik jek.

Dlm hepi2 ni terselit gak rase sedey....ape korang rase klu korang bru kwen then pregnant tp encik suami dah buat hal..sentap aku k...hsben ade gelfren len.Bnde ni jadi kat salah sorang saudara kandung en bob..aku kesian kt bini dia.knfem sang isteri x tau perihal hsebn dia.sy org luar x akan sesekali la msuk cmpur.lgpon sy sndri x nmpak.saksi kejadian adalh en bob...terkasima jgk dia tgok!btol ke apa y dia nmpak....hsil intipan memang sah n sahih...siap bukak kn pntu lg tu.nk kata hndicap sempurna rasenya...kwn biasa takan la plak mesra cmtu kn..kedengaran agak series tp tu la..diluah mati emak.ditelan mati bapak..tkt bnde lain plak jd kalu klu ktorng inform family dia..harap2 dia berubah la.kasihani la isteri awk tu.dia mengandongkn ank awk tau..9 bulan bkn kejap!awk igt mengandung ni kerja senang ke??loya2 muntah2 tu igt bes ke??azab tau tak??

*asal aku y emo...memang aku emo tgok org cmni.patutnye time2 cmni la si isteri perlukan perhatian ko lebeih dari segala2nya.tmpat dia mengadu skit pening..bknye ko p menjalang ngn awek lain...huhu*

Thursday, July 30, 2009

August nan indah....

Alamk...rabak gak poket ku bulan ni..Errmm..Encik Waja sy cam sakit.dia semput2.dah tukar plug 2 bln lepas ok pastu dah semput balik..kesian ...lg teruk dari aritu. X tau la pe panyakit dia plak kali ni.cadang nye nak tukar kulit kamu sebab dah bnyak kurap tp nmpak gaye nye hold dulu la.sy lagi perlukan kamu tuk bawak sy pergi balik keje.kalu sy x keje nt camne sy nak tukar kulit baru kamu.

Bulan 8 ni plak dia mntak nyawa baru sekali ngan motor.nak raya plak tu.sungguh pon kita berkongsi besday tp sy rela dia lebihkn kamu...sob3x..ishhh 3x.En bob la super duper pening.sian dia!xpe2..kita sesame k.dah le kami ni makn gaji sajork! nak wat camne kan...layaannn je la.xnk susah x yah berkereta motor la bagai kan.nek bus mni.bole jmpe ayam terbang lagi dalam bus...

Citer pasl bus mini n ayam terbang ni memang x bole lupe..klu igt asik gelak je.citer nye camni..1 hri aku blik nek bus.biasa la area sri muda ni kn bnyak pendatang.rapid KL x kasi derang nek kalu bwk haiwan.so derang nek la bus mni.y aku plk da jenuh tngu Rapid nek jela bus mni tu bersama rakyat Indonesia Myanmar dan tah pape lg la.msuk2 je aku dah dgr aym berkokok.nk gelak p tahan jek...:)nmpak kaki aym tu berikat la..so amik tempat duduk cam biasa aku pon mula melayan perasaan..berangan..tetibe aku nmpk ayam tu terbang dpn penumpang seat aku..pastu jln2 kat bawah..pe lagi hiruk pikuk la bas jdi nye.nsib la hnbeg aku besar.siap2 dah aku tutup muke.tkut kena cakar.pemandu bas stop kn bus jap..suh pemilik ayam tu tngkap blik ayam dia..nsib aym dia dok tepi tangga.driver tutup pntu.muke cam senggal2 jek.tah fham tah tak pe y driver tu suh!muke driver tu cam tahan2 gelak...nak mara x bole nak gelak pon salahkn..mcm ni punya pe'el pon ada kan..mnusia mnusia...

*To En Bob (budget macam la dia bce) jgn pening2x k...ape kate kita rompak bank kamu nak...???sengal*klu plan kawen kita goes well mesti kt tgh berdebar2x meniti hari kn..??

Tuesday, July 28, 2009

Kartun Spongebob....

Facebook bosan....
blog :( :(...ape lg nak buat
buat keje lagi la....super duper bosan la

Aku dgr la citer dongeng adik aku smlm...dia kata rkn U dia p la nyelam dkat 1 perairan kat Malaysia ni tok wat kjian.pastu dia kata spongebob tu wujud sebenarnya...tol ke korang?ke aku y lemau x tau..almaklumla...x pena plak dgr kn realitinya!aku budget citer kartun sekadar citer saje

Bentuk nye serupe la cam kat TV tu cume xde tgn kaki suar tu sume yehh...Fizikal dia cmtu la..kawah lubang kat badan.p kaler dia derang jmpe wrna pink n kaler pe tah..x tau la btol ke tak!ke derang ayam ayam kan adik aku.tah la

kelakar pon ada...sb aku ni suke gak la tgok spongebob tu..mind set aku bnde tu fantasi je la kn.x tau la plak wjud.cam nonsense pon aderr

Friday, July 17, 2009

Begini kesudahanya......

Semalam bercuti menguruskn hal2x mak dan aku sempat gak ambil borang HIV Test.Sgt sedey sbnarnya smlm sb menguruskn hal2 penceraian mak dgn abah!Mak apply taqliq..sape y x sedey kn bile keluarga y dah bersama selama 26 thun akhirnya jd cmni..

Yerr..sepanjang perjalanan memang aku nmpk cool p sbnarnya tuhan je y tau perasaan aku.x pena aku rase hampa camtu.jodoh dan pertemuan di tangan Allah...aku redha!kalu itu dah jln terbaik untuk mereka..kami anak2 hnya menurut.

3 thun y lepas abah kuar umah smpai la ari ni sekali pon aku x pena dah jmpe dia..sihat ke dia?mkn ke dia?aku lgsung x ambil tau..sb ego aku lagsung x mau crik abah!x mau try lgsung untuk memulihkn keadaan keluarga aku??jahat kn aku....sume sb aku marah ngn abah!aku kecewa ngn abh!kahwin pon aku rela guna wali hakim sb aku mara ngn abah...aku sndri pon x tau abah kt mane.

lately ni aku kerap gak t'igt psl abah..bile t'igat mule la nk bash je mate ni..tgok la N3 ni pon berjam2 aku tulis..mate berair jek..dah puas dah nangis.aku x mau lg nagis..ckup2 la..Allah dah tentukn jodoh mereka takat tu je...kalu dia tau y dia dah ade cucu mesti dia gembirakn!mesti dia bangga ngn ebab sebab ebab dpt Uitm...bnyak y dia terlepas sb sibuk kn hal2 duniawi.ape y dia crik dlm hidup dia pon aku x tau..aku cume berharap dia kembali ke pangkal jalan

**Abah...
walau bnyak mna dosa abah kat kakak,kakak x pena simpan dlm hati.walau ape pn y abah dah pena buat kat kluarga kita,kakak tetap ampunkn dosa abah sb abah jugak la kami bernafas di bumi ni,abah jugak y besarkn ktorng.ktorng xpena lupe..walau jahat mne sekali pon,walau buruk mane pon, abah tetap abah kitorng dunia akhirat...x bole taip daa..hujan makin lebat.sblum org nmpak bek aku stop dulu**

Wednesday, July 15, 2009

Every July....



Today is 15 July...mak aku nye besday.hepi besday mak y ke dot dot dot.Selain mak aku nye besday July ni memang besday month family aku...

younger sis 6 July

Ank buah aku 12 July

Mak aku 15 July

ebab 21 July

Huhu....harus la himpun 1 mjlis tok korang.kalu every date aku celebrate mau pokai bulan July ni.oppss lupe plak awal July tu tarikh special kami.1 July thun ni kami dah 7 thun berkwn..alhamdulilah.dia y pertama dan harapnku biarlah y terakhir....iyukss!!poyo

**selamat hari lahir sume..semoga Allah merahmati kita sume,murah rezeki dan dipermudahkn perjalanan hidup kita ni..aminn**

Tuesday, July 14, 2009

11 Julai 11 orang y giler2 n kisah lane 11

Salam....

Sabtu lepas kami telah berjaya bergathering.tempat x jauh pon.asal dpt bersama kire ok la kn kengkawan.Memang rase teruja sgt sb dah lame x jmpe ngn dorang...kami sume seramai sebelas orang...dan biasa la sbnarnya muke tu gak y rajin melayan kengkwan2 sosial....


me,zila,ainil,echa,ila,nana n adik nana....

sgt bes ok dpt jmpe korang....sila la ampun kn sy sebab tinggalkn korang dan korang sesat barat tah smpai mane2..smpai kering minyak!!ahakz....yep..aku g awal sb kete temperature naik!lupe mau topup air.aku smpai jam 2 kot..pastu ayen nyusul then si akeem.lepak jap ngn dorang kt bowling tngu y lenlain smpai.mereka y kt ats tu sume nek keta nana smpai lebey dkt kul 3 kot...dah lapo memasing trs g Wendys makan...Wendys sgt ok yer..sila ambil small size pasni.this is my 1st time wit wendys..Bob,hery n zila lmbat dtg...ptut denda derang ni...end up kami betul2 berkumpul lebey kurang kul 4 kot...baru nak lunch...







Abis2 mkn p men bowling plak..sume kena join.ade y kata 1st time main la p sgt teror k lontar bola..skill tu bole pupuk lg..Bowling nye sgt S&%k ok...asik problem jek..En bob pon agak gian men sb da lme x men katenya p biasa la kalah...:-(...nxt time leh beat derang k....gerak balik dlm kul 8 mlm kot.ingt nk dinner dgn dorang dulu p rmai y dah letih.Y nek keta Nana awal2 lg dah blik...Nana pon dok jauh..sgt njoy k..kalu bole nk wat cmni selalu orait tak??







**To all y join ritu....Ayen,Akeem,Bob,Ery,Echa,Ainiel,Nana,Ila,Zila n also me...aku sgt njoy k that day.thx sb sudi meluangkn mase tok bersama..ape y kurang n silap ckp ke time tu harap dimaafkn k....aku syg korang sume**



























Monday, July 13, 2009

keje oh keje

Oowwhh...aku adlh sgt tensi ngn keje keje aku skng...ngape camni!huk huk huk..Ya Allah...kurniakan lah aku rezeki lain..



**sgt down ngn enviroment keje...**

Saturday, July 4, 2009

Impian Dongeng mase kecik.dah name pon budak!

Dulukn memasa berangan nak kwen p lom ckup umo nak kawen aku ade la terberangan org junjung@tandu mase nak berarak..ceh budget time tu nt klu aku nk kwen mesti bdn da kurus...hua hua hua!mesti la ringan kan.

Nak dijadikn citer...impian dongeng aku tu sebenarnya bakal mnjadi kenyataan korang tau..aku pon cam shock gak la.rupenya kalu belah en Bob ni sape y last kawen memang kena junjung..en bob aku tu scnd bongsu p adik dia terlebey advance daa dri abg dia..hehe!rezeki dia awal kn.dorang ada sorang kakak lg y belum kawen gak.y tu pon bakal berjunjung gak!!same la kita...bes tu weh..

Bakal mak mertua aku tnya....nak tak berjunjung??isshh...dlm hti ni jerit mauuuuu...p y kuar kt mulut lain plak!hati ngn mlut x seirama plk....hncuss!sbnarnya aku kesian kat org 2 y nk junjung kami tu sok...tkut patah bahu..langsung x jadi rewang plk.

Aku n en bob aku ni kategori org debab2 comei gtu....p belum tahap obesiti lg.cume total body fat y tlebey skit kat badan...hambik ko!kalu y nk menjunjung tu bdn cam Malik Noor ke x kisah la...ni kan sok org2 kmpung plus kalu y tua tu y kena junjung kami...mau patah riuk bahu dorang...kang kitorang plak y susah ati time sanding....he he he!macam2...adi beradik y len da cbok nyakat dah!!kate kayu y sesuai nak wat penjunjung tu kayu balak...hampeh je korang kn...

X kisah la berjunjung ke tak...kalu dah kurus ok la!klu still debab camni time kawen sok kuburkan saje impian dongeng puteri raja aku tue...ha ha ha.

En Bob aku dah berangkat ke Cameron Highland.ade dinner kt sane...harus la jeles.dinner pon jauh cmtu...sudahnya aku gak y sengal kt umh.klu dah kawen sok sy bole follow dia p mane2 trip cmpny.....yeaaaa suke!dgr derang nk p bali bln 12 sok.pasport pon dah wat...alangkah indahnya klu dpt follow..ala2 hneymoon free gtu..."pls remind ur self k" tu pon klu korang dah kwen...huhu

**demam+batuk+selsema+soarthroat bercampur bau dlm dri aku skng ni...mntak jauh dari H1N1...kmpny aku kn servicing Hosp,kebimbangan tu tetap ada.dorang dah suh aku pkai mask...ape ke hal.???**

Tuesday, June 30, 2009

Esok adlh tahun ke tujuh usia perhubungan kami...yehuu!!da 7 thun da.kalu kwen tu dah ade ank sepasang 2 kot...

tetibe jek t'igt mase memula couple..mase time konon2 la declare..malu kucing2 n ayam konon...hehe (sumpah x bole blah la time tu...kalu igt2 balik rase nak dushh dushh je pale ni)*blushing*

Memula menyampah giler tgok mamat ni p skang ni plak jd org y paling tersayang..gedixx plak..p aku suke dia...aku suke sume psl dia cume 1 jek..cam lagu indon tue

'aku suke keju kau suke singkong'
aku suke sume y agak kebaratan skit (cam poyo jekss) p dia more to malaysian...aku y poyo ke??? tp itu la kami...perbezaan menambahkn kn variasi.kau tau hal ni aku tau hal tu...so kita share la bersama...
Walau dah 7 thun kenal pon aku masih x dpt nak fahm everthing psl dia..org kata selagi x dok sebumbung...true calors dia lom kuar!p aku harap ape y aku dapt hari ni kekal la sebegitu hndaknya..walau pon pp aku dah bnyk wrinkle walau pon aku dah bertongkat sok...ahakzz
hepi 7 years anyversery....sok mlm kita berwestern d chop n grill kmpung baru @ awk ade idea lain???
**en bob sy ni kn suke giler ngn kanak2...x caye ke?caye lah..walau pon nmpk cam ganaz jek p itu la kenyataanya...x caye lg???next N3 sy post bersama proof..kelakau

Hari Kerjaya 9 August ni...moh le p

puhh..puhh tiup abuk kt page dulu..
tebal giler weh abuk kt cni oleh kerana kemalasan si empunya blog....

Sape free 9/8/09 ni sila la rajin2 kn dri melawat ala2 pameran kerjaya di ADTEC Shah Alam.aku dgr ramai bnyk mjikan y join +kerajaan.sape2 y nak crik keje baru ke, saje nak test market korang ke bole la p sane ramai2...

program start dari pagi smpai kul bape---?x sure la.nt aku update blik.program ni anjuran UMNO dan aku kan puteri UMNO..hehe (xde kabel k...!)

ok itu saje...mau layan fb jap...babai

Thursday, June 11, 2009

otak membeku

Nape lately ni mls giler nk hapdet blog?tepuk dada...tnya la diri ko tu.walhal aku bnyk citer nk share p nk menaip tu terasa la mls..sape nk tulun aku taip..??????aku bg upah..ok tu aku tpu k!
Keje2x beli barang kawen pon dah bnyk stop dulu.lately ni agk kekurangan wang?ngape yerrr?huhu....aku pon x tau?otak aku beku la plak.x tau nk taip pe dah..
*walhal aku di keliling masalah..tu psl la x bole nk berpk dgn bek...lenkali aku citer k**

Monday, June 8, 2009

9 Sebab hati tidak bahagia...

Antara mazmummah utama yang menghilangkan bahagia di hati ialah :

1. Pemarah paling mudah dikesan atau dilihat dan paling banyak di dalam diri manusia. Orang seperti ini jarang mendapat kawan dan hati tentunya tidak tenang.

2. Pendendam tersembunyi iaitu ibarat mengumpul lahar di dalam dada. Orang seperti ini sentiasa mencari-cari peluang untuk membalas dendam secara yang kecil-kecil sekalipun seperti sakitkan hati atau tempelak orang yang didendami itu. Sebab itu orang pendendam mudah kena sakit jantung.

3. Hasad dengki - amalanya hangus akibat hasad dengkinya itu kerana ia memiliki sifat ketuhanan.

4. Bakhil - sentiasa merasakan orang lain menginginkan harta, kesenangan,pangkat dll. dari dirinya. Contohnya sentiasa berdalih mengatakan ia tiada duit. (rezeki yang diberi oleh Allah elok dikongsi bersama..-derma) Allah lebih sayang orang yang fasiq tetapi pemurah tetapi benci orang yang abid tetapi bakhil. Kerana walaupun fasiq, pemurahnya itu tetap memberi manfaat pada orang lain kerana kadangkala rezeki itu Allah beri melalui maknusia.

5. Tamak orang yang tidak puas dengan yang sedikit nescaya tidak akan puas dengan yang banyak kerana dunia ini ibarat meminum air laut...walau berapa banyak yg diminum tetap tak abis jugak...lagipun org tamak selalu rugi..** Ingat ! yang dikatakan harta atau rezeki kita bila ia dipakai atau digunakan oleh kita. Selagi tidak diguna iaitu disimpan, itu belum boleh dikatakan rezeki kita. (mungkin ada hak orang lain di situ) Biarlah rezeki itu sedikit tetapi mendapat keberkatan iaitu dapat dimanfaatkan.

6. Tidak sabar andainya perkara yang kecil pun tidak boleh bersabar apatah lagi hal-hal yang lebih besar. (oleh itu banyak2kanlah bersabar bila hadapi dugaan..cthnyer time keja banyak..tetap maintain vogue walau keja bertimbun atas meja..heh..heh..)

7. Ego - ibu segala mazmummah jadi ia membuatkan seseorang paling tidak tenang. Orang yang memiliki sifat ini pantang tercabar dari sudut zahir mahupun batin.

8. Riak terseksa sendiri kerana sentiasa tercari-cari peluang untuk dipuji. Sentiasa berlakun-lakun di depan orang. Jika ia dipuji, ia akan menambah amalnya tetapi jika dikeji, ia akan mengurangkan amalnya. -Allah marah kalau kita riak..takabbur dgn aper yg kita ada..

9. Cinta dunia - tidak dapat menderita, ...dapat pun menderita kerana bila sudah dapat susah pula menjaganya. Berhartalah tidak mengapa tetapi kawal hati jangan diletakkan pada harta itu. biler mati cuma bawa amalan dan doa anak yg soleh/solehah...

Cinta dunia merupakan "neraka dunia" kerana dunia itu "panas" akibat ia merupakan barang buruan dan rebutan. Jadi letakkanlah akhirat itu di hati dan dunia itu di tangan supaya dunia itu senang dibahagi-bahagi dan akhirat dibawa mati.KesimpulanJadi yang meragut kebahagiaan sebenarnya bukanlah secara TOTALnya disebabkan kemiskinan, musibah, kesibukan dllnya. tetapi ialah MAZMUMMAH. Makin tinggi mazmummah seseorang, makin ia tidak BAHAGIA. Samada bermujahadah atau biarkan saja mazmummah itu, kedua-duanya tetap menderita tetapi andainya bermujahadah kita akan dibantu Allah dan akan bahagia jua akhirnya. So..sama-samalah kite sentiasa ingat mengingati antara satu sama lain....andai kita terleka dengan dunia buruklahh padahnya. Wallahualam......

**credit to Aniel Hawa FB...bgus untuk dikongsi wehh**

Monday, June 1, 2009

Selamat Pengantin Baru semua....

Special N3 tok kawan blogger y kawen last week..korang pon tau kan last week ramai y kawen!sy ucapkan selamat pengantin baru tok rakan2 yg berjaya dalam misi walimah mereka...semoga korang bahgia hingga ank cucu, selamat menempuh alam baru dan semoga korang dapat menjadi isteri isteri y solehah kepada suami suami anda..cepat2 la korang upload gmbar!x sbar nk nengok wajah2 cun korang tu..kalu gmbr2 dari op lagi meletopss..tp biasa la gmbar dari op ni biasa lmbat skit.x kisah la jnji leh tgok suasana kawen korang y pastinya..i'm hepi 4 u guyzzz


**ehem ehem.....xde ke y mau share 1st nite korang....hehe!x bole...dosa weh**

Thursday, May 28, 2009

Nak terus ke hold dulu???kalu korang......?

Kompem.....mjlis aku myb tangguh!huhu...en bob kena wat operation selasa ni.kalau korang nak gak ke trus kn atau pon hold dulu...aku buntu ni!!x tegar plak aku nak wat mjlis bile terkenang kn bakal 2nang y dok melepek kesakitan

Wednesday, May 27, 2009

Aku selalu kena camni...dugaan demi dugaan.bole ke aku bertahan??

yep betol...aku selalu kena camni.klu dah ade satu bad news ready la for 2nd or 3rd or 4th news..

semalam aku dah dikejutkn ngn tarikh kawen y bakal di anjakn sedikit mungkin lepas raya..ok !aku reda...silap kami bedua y xcited sgt nak kwen smpai lupe beberapa perkara mustahak..i try to calm down, take a deep breathe..siyes aku kesal plus kecewa sb x pat kawen pada tarikh 9/8/2009 (beday aku tu weh...) ini y terjadi semalam


And today plak i was informed by en Hubby to be...sesuatu y belum dikenalpasti oleh Doc on X-ray result pagi tdi..and i'm really scared if bende itu adalah canser or samting else n tmorrow ade appoitment ngn Pakar tulang KBMC to confirmed.


Owwhhh..ape kah ini dugaan dikala hari pertunangan!belum habis rase sesal ari semalam pg ni ditambah lagi dgn berita y sgt mengejutkn aku..ape kah ini???dan kalau sesuatu terjadi pada En.Bob aku dengan rela hatinya membatalkn hari pertunagan kami pada 6 June ni..x sanggup palk aku nak jalankn majlis ni kalau dia sendri dalm kesakitan.saudara mesti faham ape y terjdi.keputusan nye adalah esok.

**di kala N3 ni tulis aku sendri menyesali nasib ku ini tapi ini sume ketentuan ilahi..hanya DIA y tahu sebab musabab dan hikmah di sebalik kejadian ini sume..aku redha!no words can't describe my feeling rite now...aku adalah sgt buntu skarang..rase kelam jap dunia aku**




nangis dalam hati lebih perit...mohon doa kalian untuk mendoakn y terbaik buat kami..mohon sangat sangat wahai rakan

Thursday, May 21, 2009

aku sentap k ngn statement ko wahai kawan...

Aku da antor kain bju 2nang p tailor.aku decide wat bju kurung moden jek ngn kain flair..x tau la cmne upenya.i mentioned b4 bju tu was sponsor by my Aunty..bg aku nice la sgt bju tu since i know my auty tu cmne dia dgn fabric...org senang mkcik aku y sorang ni!!

Aku p ngn kawan aku...tetibe ade sorang kak andam tu dtg hntr kain gak kot dia bebelek kain aku..


Kak andam : cntik...bli kat Euro Moda ke??
Aku : x sure la kak sb aunty y sponsor..
kwn aku : eehh..kain camni murah la,kat Nilai tu melambak kain camni siap ngn baju laki free,mcm2 kaler ade...



aku sentap k ngn statement ko wahai kawan!!!!....x perlu la ko mention camtu sekali.igt kain tu x standard ke dok Euro Moda..jgn la ckp cmtu wehh...aku wat muke toye jek sb mls la argue ke pe!aku hrgai pemberian ikhlas mkcik aku tu.bg aku cntik da lace tu.lembut x kejung la cam kain lace y aku pena pegang b4..ape kamu mau ckp itu hak kamu ok.

**nt da siap aku publish yer gmbr bju tu**

Wednesday, May 20, 2009

update marathon...

lately ni mls giler nk update blogg....gara2 ngantuk di ofis.tiap mlm aku aku tdo lmbt skng ni..sibuk hias hntaran y tah pape tah konsepnya....rasenya cam x cntik lgsung la...camne ni??aku nak tepek gmbar kat cni nk mntak opinion korang p sony G900 aku ni tah pape plak.x bole plak dwnload.software not detect!!ape ke hal....


aku da dpt bedsheet jean perry kaler peach....thx to Fizz y bg info sale JJ.JJ xde sale pon...y ni pon hmpir terlepas pandang sb xde pon menunjukn tanda2 sale gitu...nsib la aku terpandang tag kaler merah (selalu JJ sale kalu kaler merah tu 70%)tu pon da time nak blik...ku tarik en bob dgn pantas untuk pastikn ape y aku lihat tu betul....akhirnya jean perry peach england embriodery style ku smbar...bnyk lagi y cntik n sweet p budget aku memang nk crik y bwk 2 rat jek..klu ade rezeki time kwen sok beli lg 1...kalau la ade rezeki!


bju tunang my aunty da pass kt aku...tu dia perpel dark lace...huhu!meriah ko ngn segla mcm beads...thx Cik ha!tgh nk crik tailor..ade ke org nk buat dlm mase y suntuk ni..pelamin mini angan ku masih lom berjahit lagi...kaler black n white!


pastu aku terpikir....sunguh la ceria mjlis ku nanti..warna warni..baju perpel dok ats pelamin black n white..hantaran my side pink plak.nsib tak nek bilik...blik peach ngn cadar peach n lagsir putih+merah...huhu da cam ape jerrr....

Thursday, May 14, 2009

Orang bertunang ko pon nak bertunangn gak...sudah nye......???

X len x bukn tittle kat ats tu sebenarnya perli diri sendri.....percaya la bukn skit kos y digunakn mkn ribu gak la.dulu memangg xde plan nk 2nang so pk bole la save skit p skng aku y garu pale otak y x bape nk gatal ni pk psl persiapan, duit dan tah pape lagi la..tp xpe la...aku mengikhlaskan hati dgn penuh ikhlasnya menjalankn mjlis 6 June nanti....aku tunggu miracle jek ni...duit jatuh dari langit...ade ke???huhu
x mau pening2 pale aku nk citer y aku da selamt berkursus mngu lepas...tp selama 2 hari berkursus percaya tak macam2 hal y jadi...bertimpa2...sian aku wehh
1st day ok..nothing happen!penceramah pon bes.lg bes n kelakar bile lorat NOGORI tu kuar..aku y x bape faham maknenya pon leh gelak2 cam hampeh sebab kelakar dgr dia bercerita walhal x bape faham pon mknanya.makan pon sedap...siyes!p aku suggest la klu nak p kursus bek p kursus kat tempt korang bakal bernikah sok.so bile dia bercerita pasal borang2 n procedure nikah xde la blank je pale ni.borang n procedure ade beza skit bg setiap negeri....p x jauh la bezanya!tp bola la...
2nd day ni y malang skit bg aku...aku bwk 2 psng je bju.time aku gosok bju 2nd day tu baru pasan bju tu ade koyak kat tang bahu skit n tangan..dahhh pening nak pkai ape!last2 mntak bakal MIL jarum n benang jahit la dipagi hari!naseb la bgun awl..bile da smpai tempat kursus y tinggi cam KLCC tu (siyes penat daki tangga 4 tingkat....tercunggap aku) kasut y aku pkai plk wat hal!tercabut tang tapak dia...sabor je la en bob ngn situation pg tu...kena la dia menapak turun n naik blik amik ksut dlm keta...huhu nsib ade xtra kasut dlm keta.bile lunch time aku p la semayang zhor jap tp tang sujud tu terpijak kain sendri smpai pretttt....bkn kentut tp bnyi kain koyak...tahan hati je aku time tu!baju aku ni mereput ke...smpi begitu sekali koyak disana sini....tercove cover aku berjln time tu...msg ngn en bob dia gelak kn aku..blik umh citer ngn K.mas....bukan main suko laie ko golak yoh!!
lupkn kn la psl kasut tercabut baju koyak y bakal jd lap kaki je tu esok....!kenangan tu beb...mane nak carik!!
**last but not least....aku tension ni weh..lg 2 mngu je aku nak bertunang ni..ape je aku y dah wat!bnyk lagi keje msih pending!!! tulun wehhhh.....**

Friday, May 8, 2009

P kursus kawen

Yeyyy....sok p kursus kawen!setelah tangguh bulan demi bulan...minggu demi minggu...akhirnya p gak sok..tu pon jauh ke negeri orang...kat tampin nogori sembilan...dekat ngn kmpung en bob sy...ni pon dibook oleh bakal ayah mertua...siap da bayar!x kan la x mau g lagi...rm 160 kan...duit tu!!
kena bawak bekal gegula nih...pasti ngatuk!leh bawak handfree tak????he he he....

Wednesday, May 6, 2009

**Mau sambung belajar**

Satu benda y aku lom archive lagi sampai arini adalah....sekeping sijil y di beri nama IJAZAH....aku sangat la mahu sambung belajar...hati kecik ni selalu cakap klu ade degree baru la leh rase rase gji 3-4k ni...fakta ok!
masih bersyukur dengan gaji skng ni tp rasenya ckup mkan pkai saja...xde la bole berlibur, buang duit selalu di GUESS ke Coach ke...??tp demi mase depan y lebey terjamin dan minat ku y msih mau belajar ini...akan ku turutkn hajat hati ni...insyallah..tp y pasti 4time la.bukn x mau fulltime..komitmen aku adalah sgt tinggi sebagai anak sulong...ape pilihan y aku ada.dan sebagai anak sulong aku la pokok y bakal memayungi ahli keluarga ku...ayt x bole blahh ok!dan aku berhajat mau memberikn kebahagian kepada mak...mak i luv..mgkin sekarang aku masih x mampu untuk bagi ape2 kat mak tp satu hari esok...insyallah
Open Universiti sudah register tinggal tunggu sijil pengesahan saje untuk diposkan....perbincangan telah dibuat dgn En Bob...
Dia memang penyokong aku...ahh kamu ni!tidak pernah berkata tidak pada keputusan y selalu aku buat...itulah dia soulmate kan....cube mencarik titik persefahaman tapi ada syarat........lorrrr kok gitu plak!!syarat nya adalah usaha murni ku itu harus dilaksanakn selepas mjlis perkahwinan....itu je ke syaratnya...bikin hati gundah sajorkk
cuak gak aku...mne la tau dia x izinkan ke...kang tanpa restu susah plak ilmu tu nak masuk pale.iyalah...siap bersyarat la bagai!ingat syarat ape....loan x perlu risau...akan ku korek EPF (ni pon tok mase depan gak kan)...tp tanggujawab semakin bertambah....bergelar pelajar dalam mase y same seorang pekerja dan juga isteri!mampu ke aku...klu tambah lagi 1 title...momy to be....masak masak!


**Semoga Allah melorongkan jalan y lurus dan terbek untuk aku dan rakan2 sekalin.....amin (cepat2 aminnnn...lebih 40 org berdoa insyallah termakbul)**

Monday, May 4, 2009

9 days...suke ati saya

Wehhhh korang....nak share skit!ade ke y follow blog aku ni..?pasan jek...x kisah la
kan ari tu aku ade amik ubt Herba Prima tu kan...selepas 9 hari aku amik aku da lost 3kg...yehuuuu
aku rase sgt la teruja.klu korang rase x bape hebat p bg aku sangat la hebat sb aku jarang dpt menurunkn berat badan y bnyak dalam mase y agak singkat..
suffer ok.....!wlpon aku amik ubt tu p aku gegiler diet x mkn nasi n amik protien lebih...menu harian adalah sup sayur tanpa minyak hari2 selama 9 hari tu...Jus Diet Mate 5 tu tolong aku supaya aku x kelaparan..ye la korang bayang la..aku x amik nasi langsung p bole lagi segar cam biasa...p ari sabtu ahad selalu aku tibai gak nasi...susah nak diet mase cti lelagi ade org y dengki ngn aku...sape lagi klu bukn En Bob...heheh p dia la org 1st y tegur badan aku da mengecik skit....dia y excited suh aku timbang mase g Tesco ari tu...suke ati biler tgok berat ade turun skit....ha ha ha

Thursday, April 30, 2009

update

meh aku update skit brg2x hntaran aku...ade penambahan skit barang2...lets chek out.Sok nikah memandangkn aku kena bernikah di pej kadi jd aku x mau bwk hntaran la bgai.sume bg time 2nang.mase sanding sok x yah da bwk pape...bawak diri je!kan rilek!ni y aku dok argue ngn derang ni...so mase nikah sok cume plan bwk batal air sembhayang jek ngn mas kawen



Me to En Bob

  1. Baju nikah - purple Lilac ~ Done
  2. Jam + Parker Pen ~ Done
  3. Kemeja + slack ~ Done
  4. kasut ~ Done
  5. Parfume + Towel ~ Done
  6. wallet + belt ~ Done
  7. Songkok + Songket
  8. Sirih Junjung
  9. Kek
  10. Cupcakes
  11. Buah
  12. Cokelet Kisses
  13. **loreal men skin care




En bob To Me

  1. Baju nikah - purple Lilac ~ Done
  2. jam + potpuri ~ Done
  3. Hanbeg wallet ~ Done
  4. Telekung ~ Done
  5. Parfume ~ Done
  6. Cincin ~ Done
  7. Kasut
  8. Duit Hantaran
  9. Sirih Junjung
  10. Kek
  11. Cokelet



Gambar ~ En Photografpher da book (kwn keje RM 250 - 72 pcs gmbr album..ok ke?)
Pelamin Mini ~ nk try D.I.Y
Mknan ~ Nasi Campur kot
Khemah ~ asalny konon nk dirikn khemah tp tgok budget cam x bole blah sgt plus klu da berkhemah la bagai nt ramai plak jemputanya....x gitu kengkawan?
Dulng hntaran ~da pnjam mkcik (nsib ade mkcik y bek hati ngn bes fren ku Wani..tq)
Lapik hntrn ~ try D.I.Y beli organza n try jait manik sepah2
Aksesori hntrn ~ ni y belum crik ni..nk pkai fresh flower p x bape kretip.tgok artificial flower @ bunge kering la jawapnye
Cadar ~ x p beli lg.y biasa2 je udah!bkn nk sarung cincin dlm bilik kn
Baju tunang ~ x wat lg!!y ni aku agk sedikit kompius sb mkcik kt nak sponsor p smpai la ni pon xde khabor biter..xpe la.tgu smpi 2 mngu terakhir ni..seriau aku igt hal ni
Makeup ~ mak andam baru...kwn dari kecik k.nani charge rm150 (ok ke harga ni)

Nmpk gayo ok la tu kan persiapanya...bengang la ngn kmpeni ni..x msuk lagi gji...org nk beli brg ni..dah nk start decor2 semantara cti 3 ari ni...


pe lagi erkkkk......nt igt baru hapdet lg

Monday, April 27, 2009

Nape korang treat aku camni.....?

aku rase bengang + sakit ati + sedih + kecamuk...huhu.klu bole nak nagis jek.aku ni susah nk ckp ape y aku x puas hati kt en bob.nanti bile aku da mara len plak y kuar dari mulut ni...blog ni la tempat aku meluah perasaan..cehhh poyo nye ayt.x dulik la...ni kan blog aku


Kang kalu aku ckap aku ni x puas hati tang tu..tang ni ni kata plak aku ni mengada2x plak..p siyes la aku x bole accept la bnde ni.aku da plan camni asal plak ko nak menambah jadi camtu...excuse me this is my day ok!!mase ko kawen ari tu aku xde nyibok suh wat tu wat ni plus aku x guna duit ko pon untuk mjlis aku.so bile aku da decide nak buat camni...ko jgn la plak suh aku wat camtu plak..mcam ko melabur beli brg hntran tok aku...
ok...aku bkn la nk buat mjlis y syok sndri.bkn aku x bole terima cadangan ko tue p ape y aku cadangkn kn ni untuk kebaikan dan kesenagan korang gak.time aku nak sanding sok x yah la ko nk susah2x lg menatang dulang la bagai..dtg bwk dri jer..kan senag.lgpon time tu knfem belah aku bz giler...tah sape plak y nak arrange hntran sume...eehhhh lantak la!!x kose la nak pk lg hal ni...korang nampak tak ape y berlaku!!aku lom lg jd kuarga rasmi dorang lg p dorang plak nak susun atur hal aku..ok aku hargai sesangat p x sume aku leh terima
**aku bengang ngn org belah sane y x respect ngn decision aku...so aku x rase aku perlu respect ko!!

Wednesday, April 22, 2009

huhu....

Hari ni p keje msuk lmbt...sb pe???sebab keta meragam arini....Tuan dia dah lame x service dia kot..bttry problem ..weak n air bttry kering kontang....

yehhh..hebat betul ko pkai keta farah.isi air battery pon x kn tau...stop that isu.memang slah sendri.pasni kena berguru ngn adik ipar plak.


Adik hntr p keje nek moto n battery keta aku hsben dia bwk g msuk sepital..either tukar baru @ guna y tu..bttry keta sy rechargeable yerrrr...nsib dpt adik ipar makenik


then smpai ofis baru sedar.....


wallet tgl dlm keta...huaaaaaaaaaaa....camne ni.sesen pon xdok!syilling stock singgit 2 tu adela



nsib balik en.Bob amik p nk tungu dia cheras -->s.alam bole mkn jam gak


nsib la jugak sy dlm proses diet.....so perihal mkn memang no problem....




**sekian saje berita malang dari saye.....selamat petang dan sehingga bertemu kembali dgn kisah y indah

Tuesday, April 21, 2009

Hati berbunga riang....

He he ha ha ....suke ati kemain ko farah...asal?



Nape?




Sebab.....





Ramai y mau sponsor itu dan ini di hari pertunagan sy.....



Cik Ha nak sponsor baju...since bju nikah da beli so gune bju ni untuk tunang la...i bet the material was batter than my baju nikah...i know my aunty so much hehe...



Cik Nong kate nak sponsor muffin tok 1 dulang....wahhh mau sy x sengih suke ati.



Kuyin plak pena ckp nak sponsor something...ape pon x kisah la...



k.nani semalam kasi pot puri....tq so much yahhh!



Dan kepada sume y bkal bersusah payah untuk mjlis ku nanti.....



sy menerima dgn penuh syukur..kecik tpak tgn ni nyiru hamba tadahkan...pemberian y x terduga...semoga murah rezeki kalian hendaknya....amin



Wednesday, April 15, 2009

After few hours....

Amik Jus Mate 5 ni time lunch tadi..replace lunch.ermmm skng ni ade rase lapo skit...rase nye x bape sedap but still ok...rase cam fresh orange tp ade rase ubt camtu la
Effectnya....da 7 kli p toilet sb byk mnum air msk...
Xpee...1st day fara...ko nak tukar size baju ke tak??go farah....go farah ..!!
huhu...susahnya nak kurus..so sesape y da kurus n punya metabolisme y bgus bersyukur la anda....it's really suffer...no pai no gain!!

*Jus Diet Mate 5 by Herba Prima*



This is my 1st day try this product .I will update u by weekly to monitor the result....so jom kita layannnn...melopong gak la poket ku ini tp demi hari bahagia...sangup berkorban pe saje....

Tuesday, April 14, 2009

Jalan- Jalan Jakel KL....

Sbtu lepas berjln ke Jakel Jln TAR...huhu rambang mata tgok...ase GULATIS pon x hebat cmni (padahal x mampu beli kat gulatis...kain y aku minat tu hrga cecah ribu...).P sane memang nak beli bju samada bju nikah atau bju tunang...dari umh memang nak crik bju nikah putih...kain putih tu kan suci...melambangkan betapa sucinya alam baru y bakal ditempuh...cehhhh




Tp.....bile smpai sane niat tu tgal niat jek...rambang mata tgok y berkaler..then pk blik klu putih kang nmpk sgt bju tu bju nikah...nk recyle pon kang malu plak..ni personal opinion aku la..da tu klu beli mhal tp pkai sekali jek x bes gak kn!!aku cadang nk crik chiffon y beads dia x melampaui batas..klu bole lagi y manik dia jadi kaki kain...x nak lace sb aku ni kn debab...kang kejung plak bju tu kt badan..ni la aku...cerewet!!nak y bgus tp murah....ade ke??




Pilih punya pilih aku berkenan ngn sepasang bju kaler lilac....tp hrga nye plak x bole blahh o0oww....6++ nangis jap...klu bnyk duit memang la da ku rembat.kang cmpur upah sume....x sangup nak pk unless bnyk duit bole la...klu ikut hati aku y hajah Bakhil ni beli je baju en bob y da siap ngn sulam sume tu baru 250..belum tawar lagi tu.pastu aku nye amik y biasa x yah pakej...en bob x setuju...katenya nanti warna x same..sekali dlm seumor idup katenya...terharu di situ yerrr...:-p




Dah jumpe y berkenan di hati....pakej tu hrga 4++ ...4m chiffon +4m lining satin +5m baju lelaki satin..ok la kot tp mgkin nak amik 2.5 meter je chiffon tu...million tq to SA y layan kami sb bg dis lagi..aku bdget jakel x leh nego hrga tp aku try tnya dia kata bole...melonjak sakan la aku kt ctu.Dia pon tnya bos dia dulu..then bos dia kata ok....chiffon tu pon aku dpt 2.8m + 4m lining satin + 5m bju satin lelaki = rm 3++ jek...bes bes bes




Kire Jakel ni cam 1 stop wedding la...sume ade kt ctu..senang!x yah g jejauh nk crik barang..complete sume..harus la len kali jenguk ke situ crik kain...say babai to gulatis...berlari2x dlm hujan nk ke parking keta....sempat beli telekung sepasang..ujan pon da x kisah walhal ade 2 payung..x bes jlan2x psng pyung...kang asik kena pale org jek..baru la sedar y aku ni beriya beli bju nikah wat pe??lame lagi....bju tunang kan y lebih penting...tgl sebulan lebih je lagi nk tunang....sengal


P/s

siyes...prepration untk kwen @ tunang ni memang akn ku kenang la..bnde ni kita buat seumor idup tu sekali jek..klu ade kali kedua pon x bes cam 1st time kita buat bnde ni...huhu

Saturday, April 11, 2009

* malam y x indah....*

weeaaa.....semlm adalah hari malu aku....OMG!!camne nak citer...pas blik keja smlm mak aku suh p bnk in duit tok adik aku..pas bnk in tingin plak nk mkn piza..then singgah la piza hut y terdekat...order punya order aku cume amik 2 set piza personal.aku berdua ngn adik aku...korang pon tau kan service piza cmne...satu satu dia hntr...aku ni jarang la mkn kat piza hut...klu g pon time express lunch..murah sesangat





Air ngn soup da smpai...da mnum pon hmpir separuh..tetibe plak customer dpn aku tu y lmbt 20 mnit dari aku da dpt air soup n bread.aku pon heran la...ngape bread aku x smpai2x ni....kemarahan tu tmbah memuncak bile tgk table len y lmbt dari aku da menikmati bread ngn soup tu...grrrr nyumpah2x dlm hati ni....aku tau piza tu lmbt.aku nk makn roti cecah soup tu dulu....







Then time staff tu hntr piza...aku sound tepat trus...





aku : Dik mne bread stick sye?table len y lmbt dari sy pon dorang da dpt...camne ni (ngn muke angkuh la aku sound)



Staff : Yeke kak...kejap sy check dulu yer...



Aku : ok la...



tunggu punya tunggu staff tu datng kat aku



Staff : Ok kak..sy da check bil..order y akak order tu memang xde bread stick la...melainkn akak order spegetti



aku : warrrgh......betul ke (sambil cover malu).sy cam nmpak ade jugak dlm set tu...ko nmpak tak dik???x puas hati lg.



staff: set tu memang xde...akak nak tambh order ke utk bread tu?



aku : (ase nak sembam kn muke je dlm piza aku tu)...x per la dik.time kasih yer....really sori





Staff tu cam gelak2x kan aku jek....





stf tu belah adik gelak sakan kt aku...ko ni kak buat malu jek..da cepat mkn aku da tebal muke kat cni nehh...OMG...cmne aku leh x pasan set tu memang xde bread...tebal y amat.camne leh silap cmni.selalu aku kan nice jer ngn org...klu nak tnya pon tnya elok..siasat dulu...p kli ni aku pkai sembur jer..cepat2x hbis kn mkn n trus blah dari ctu...x tahan o0ow malu!mesti staff tu citer psl aku kat kitchen kan





kisah 2..



pas abis mkn piza blik singgah sri muda belikn mak KFC....aku g beli.adik tunggu dlm kete!dkt 1/2 jam gak...pastu time nak idupkn enjin keta...x bole..alarm berbunyi..aku da panik.try lg 2-3 kli.x bole gak.baru aku pasan aku mati enjin x tutup lmpu radio sume...mybe battry weak kot....sudah!!mne ade jumper dlm keta..sape aku nk mntak tolong ni....huarrghhh...nape la malang plak mlm ni...umah jauh lg plak tu...tgh pk2x tu tetibe keta sebelah tu perasan y aku dlm kesusahan....keluarga india...dia ketuk cermin!





india : adik...ape hal kereta?



aku : x tau la...mayb bettry weak...



india :itu macam ka???apa mau bikin....



aku : sy pon x tau...jumper xde...haaa..u bole tolong tolak.mybe cara ni bole kot



india : bole....u tau mcmane mau buat...sy tolak nt u msuk gear 2...bole?



aku : geleng pale...x tau la!u hndle la....i tolak



india : ok la...u sorang perempuan mna kuat..mau tolak laju2x



ade plak kete seblah bru parking...magsa ni!



aku : bang...mntak tolong bole...keta prob le..nak mntak tolong tolak...bole?



abg : ermmm...bole la



cam x bape ikhlas.....x dulik la



1 2 3....tolak.....ya allah..berat upenya keta aku ni....try 2 3 kali baru bole..sempat aku tgok kt KFC...sume org pndang aku....huhu..malu y amat..mamat2x jual buah tepi ni dok kacau2x...aku sumbat ngn buah durian bru ko tau.xpe ni time aku..tunngu time ko...malu tak terperi la...ni klu musuh tradisi aku nmpk ni sure la jd citer hangat.lom lg jiran2x aku tu...kepochi semacam...kat tengah pekan tolak keta...keta besar x kan battry x mampu beli kot cik farah....siyes!!aku x tau hal2x keta ni...sume cik bob y uruskn...aku tau pkai jek...huhu





ni mlm y malang bg aku....malu malu malu









Friday, April 10, 2009

Bonus.....

huhuhuhu.......cian aku!bnus xde...increment msih samar-samar lg.xde rezeki kot..nak buat camne.Atleast aku da rase bnus en bob ari tu...syukur!p klu ade bnus leh gak la tetambah duit knduri
Tersangat2x down ari ni....huhuhhuhhuhu

Thursday, April 9, 2009

Takot...

Weaaa.....tgok tu ticker aku...lg 4 buln je mjlis kwen....aku lupe lg 1 ticker...sat agi nk bubuh tarikh aku 2nang...perlu ke????...harus letak sume tu sb kekadang otak aku ni x bape nak fungsi dgn bek...atleast ngn bantuan ticker tu leh ar aku muhasabah dri.....
1 hape pon x sentuh la...tkot plak....huhu..udah la tgn ni x bape ni x bape nak kretip.ilek de 2 bln lg...ha ha ha msih bole bergolek-golek gembira...sbtu ni p knduri kwen uztat kwn aku ni kt gedangsa....x sabr x sabar nak mkn nsi mnyak ko jemii...tungu ktorng datng...ko pasti x tahan tinge nanti

Saturday, April 4, 2009

Dan Sebenarnya.....Yuna

Oh Bulan..

Enggan melayan diriku lagi

Pabila airmata membasahi pipi

Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku

Pabila kau bersama yang lain
Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta

Yang masih bersemadi untukmu

Dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu

Kau juga menyintai aku
Ku enggan berpura pura ku bahagia

Ku enggan melihat kau bersama si dia

Oh ku akui cemburu

Mula menular dalam diri

Pabila kau bersama yang lain
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta

Yang masih bersemadi untukmu

Dan sebenarya ku mengharapkan Di sebalik senyuman mu itu

[ Dan Sebenarnya lyric found on www.lirik.tv ]

Kau juga merindui aku
Pabila kau merenung matanya

Ku rebah jatuh ke bumi

Di saat kau benar-benar mahu pergi

Seperti ku bernafas dalam air
Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta Y

ang masih.. bersemadi untukmu

Dan sebenarya ku mengharapkan

Di sebalik senyuman mu itu

Kau juga merindui aku
Oh...
Dan Sebenarnya ..

Dan Sebenarnya ..

Aku rindu ..
Dan Sebenarnya ..

Dan Sebenarnya ..

Aku tak mampu .. tanpamu..




Ooowww...giler suke aku ngn lagu ni...Dan Sebenarnya By YUNA


hai yoo....pale penin.kate nak kwen tp nfsu nak bjln, nk sopping (ni kureng la), nfsu nk mkn y cedap 2x membuak di dada...sedangkn aku harus saving sedikit tok mjlis kwen...penin penin ni...



aku nak mntk jasa bek korang...sila la lempang aku lelaju yer....tok mensadarkan aku dari mimpi y x bape nk indah ni...sabar sabar la cik Farah oii....pas abis je mjlis ko ni...ko nak travel 1 dunia ke (mampu ke....berharap jek...:-p) nak sopping smpai munth ijau ke...lantak ko la!time tu da de bnde y ko nak pk da...bnus pon leh g melancong sakan



Takan la ko y nak kwen....mak ko plak y kena sponsor all out...oohhh tidakkkk....ckup la da mak sara aku time sekolah dulu...tp syukur sb aku x pena lupe bhgian tok mak setiap bulan selama 5 thun aku keja...mak fham!gji aku aku pon x besar mne...250 sebulan da ckup bg dia tok doakan keberkatan rezeki aku...amin



cmne la aku nak wat.....nk menguncikan diri...nk merantai kaki n tgn dari trus trus bersikap demikian upe...ur advise please....


P/s: impian nak wat degree pon cam kena delay lagi je ni....

Thursday, April 2, 2009

acara makan2x b'same bf....

Masih demam....ptg ni ade date en Bob...setelah 3 ari delay akhirnya ptg ni leh gak g nonton wayang sesame....ha ha ha cam la lame giler x jumpe!walhal baru jmpe ahd lps tgk dia tournamnet bwling....dasat la en Bob...dulu x reti men..men pon ala2x kaku kejung gtu la tp skng bole tahan la....tak expert tp bole la dibanggakan drpd dulu..semangat yang amat siap beli bola lg...xpe la...itu kesukaan awk....and last tournament ri tu dpt no 1.......(nk bocor kn rahsia dia....pemain cume 5 org saje) ...leh ar goreng...cube wat tournament 1 wilayah.......haahh nak dpt top 20 pon lom tentu layak....ampun ampun


sy leh kasi moral support jek!nak ajk fight ngn sy jgn mimpi la....sy kureng reti sgt men..mgkin klu kerap men ade la kemajuan..score pon x sampek 100 klu men.....malu je nk sebut.x kisah la..memang sy kureng reti...


hujan lebat giler kt luar...leh ke aku drive smpai awn besar ni...takot la plak!

Tuesday, March 31, 2009

merapu jap...

Biler ni......gji x masuk lg
bebudak ni da da asik tnya.da float belum da float blom...
every single hours asik tnya.asenya da 6 kli kut chek maybank2u...aku pham!sume da ade kuarga.komitmen besar.bkn tok dri sendri jek.ank 2x y paling penting
sabar...x kn lari gunung di kejar wahai rkan2x ku
sbtu ni p kursus kwen...kat bgsar.amik kt Zura Acedmic since JAIS penuh saje...nk p cepat sb nak urus wali hakim..
Bab hntran pon lom usik lg..bln 4 ni memang kena siap kn atleast 1 side.lapik dulang da beli.aku beli organza n satin.aku wat sendri gak la..pastu bole simpan.simple je aku wat cume tambh manik kat kaki dia jer..
actually aku da x larat da...aku demam n flu ni....huhu

Monday, March 30, 2009

Jiwa Kacau....

Siyes...aku rase aku bukan la menantu pilihan a.k.a menantu kesayangan
alangkah indahnya dpt menjadi org y mnjadi kesayangan ramai
mampu ke aku terus menerus berperasaan begini....utk thun2x y akan dtg
Ya Allah...aku tahu semua ini ketentuan ilahi...berilah aku sedikit ketenangan
mugkin aku y t'lalu bermain dgn perasaan....
sehingga tercetusnya perasaan ini...
mugkin tiada niat pon di hati mereka...
tapi aku saje kot y beranggapan begitu.....
ko kisah ke Farah...???????
tipu la...sape y x kisah tu buta hati n perasaan
pe y pasti...akn ku cuba menjadi y t'baik
y menjadi diri sendri tanpa perlu berpura-pura
tanpa perlu melanggar prinsip diri ku...
P/s:jauh di sudut hati...biar la aku ngn emosi aku ni....aku memang gitu...

Friday, March 27, 2009

Sebiji Epal....ok ke?

Smlm discus ngn mak psl tetamu nye hadiah....mak aku ngn slumber nye trus divide kn 3 group..tok tetamu area umh aku...tok sedara mara n kwn....tok pihak laki.
utk 2 group ni kire ok la..guest favor dia but i mcm x setuju sgt bab tetamu area umh..mak ckp suh bagi epal sebijik je...patot kerrrr????aku rase cam x patot sgt.....tp bdget pon cam x m'izinkan above rm 1...
pe lagi yer selain epal???y korang rase tetamu area umh aku tu blik akn ngumpat mjlis aku....tulunnn
tradisi area umh aku tu camtu la....epal sebiji, kepek la...pastu blik tau plak dorng ngumpat..kekadang aku pon t'babas gak...tp aku silap dulu!!baru aku tau skng cmne susahnye nak kwen...bnyk mnde kena pk...byk hati kena jaga.....fulus pon kena manyak...leh korang sumbang idea pape y patut need ur help.......plzzzzz

Wednesday, March 25, 2009

Kisah 6 JUNE 2009.....

Ade ape ngn 6 June????

Gini la kisahnya....supposely aku cuma nak mengadakan majlis risik secara kecil-kecilan.Setelah di hasut oleh K.Nani n rakan taulan y len.. ..sbnarnya aku pon same nak p bile ade y sokong lg ar kuat smgat nk wat..dia cadangkn aku wat majlis pertunangan terus....Aku t'pk jugak sb aku ni esok kena nikah di pej agama...kompem ari biasa dan semestinya x ramai y dpt follow walhal dulang aku tu nt sesilap boleh mencecah ke angka belas2x n sesilap ke angka puluh2x...sape y sudi nak menatang dulang 2x tu sume...takan la aku nk suh dorang tatang 2 dulang setiap sorang....sungguh x bagus kan!maleh la plak nak usung time sanding..klu time sanding tu aku tau sume pon da bz...x sempat da nanti..aku rase ni la jln y terbek! at least aku dpt la rase tittle 2nangan org secara official...(kami selalu men"declare"kan diri memasing sebagai 2nang bile org tanye...sungguh hampeh)

Maka aku rase plan tu kena la ubah ikut kesesuianye....so 1 mjlis pertunangan secare sederhana akan di jalankan pada 6 June (aku harap)...msjlis ni nanti bukan la mjlis 2nang semata...akn ku cum sekali ngn kenduri tahlil,doa selamat and segala kesyukuran atas nikmat y Allah kurniakn....amin

So ari tu nanti bole la side aku ngn en bob bersuai kenal memandangkn dorang x pena kenal sesame dorang.selalu dgr citer jer kan...

tp y selebihnya perasaan aku cam da x stabil je..je la memula aku x plan plak sume ni kan...aku risau bab duit je..ckup ke nt??huhu...harap la bnus msuk bulan ni..leh la tampung skit2x...ni kirenya 1st la umah aku wat knduri.17 thn aku dok umh tu xpena la berlangsung ape2x mjlis..kire ni y sulong la..harap mendapt keberkatan dari y ESA....

makin pening la nt aku nak ngadap hntran y belum b'usik lg tu...sb dlm mind da set nk start sentuh mid June ni..bile da jd camni...lipas kudong la jadinya nt....pastu plak bersikap tamak haloba...dua2x side pon aku nk wat...
ermm payah gak ni..

nsib ko la farah....lu pk la sendri

aduyai....

Note : aku rase tiap mlm ni aku tdo x lena...sb dok pk hal mjlis

Monday, March 23, 2009

Cincin....

Patut ke klu kwen kena beli cincin y de batu sedepek tu....aku da bli cincin biasa xde batu cuma ukir2x je tp skng cam da nyesal...nak de y batu plak.ari tu time beli tgk sume x lawo......nyesal pon ada!mgkin nak g habib la usha.mcm nak white gold tp cam mhal....

wah chan hampeh je...kate murah la bagai....indah kabo dri upe

poh kong ok...da rembat gelang satu...

selesai udah bab ni....yea yea

capek sungguh....

penat giler ari sabtu lps...kami x expect pon jemputan seramai tu....nsib la x poyo2x nak beli wadges kat vincci tu..klu x mau aku MC rini gara2x skit betis...pkai sandal pon da kejang otot betis ni..

About the majlis....

overall ok sgt....except the pelamin...(nanak komen la) aku da ckp ngn en bob nanak pelamin camtu during our wedding...kwen sekali je..xpe la klu kuar duit skit!nsib en bob sependapat ngn aku....gmbr xde lagi ar..nt baru upload...

Thursday, March 19, 2009

kalau ini terjadi kat korang.....

Series jek bnyi tittle tu tp sbnarnya nak mntak la kata 2 korang...situation nye camni..
klu korang kena nikah di pejbat kadi...harus ke siap2x makeup da bomb???asenya cam kat sane tu kena tungu lame giler...tercair kang makeup nanti.....patut tak klu kita dtg sesimple as u can then balik umh baru berlakun batal air semayang bagai...dress well sume la..

Wednesday, March 11, 2009

bEsfreN....

C the title above......?sy pon keep on asking myself???sy ade ke?en Bob plak??ermm....definasi bes fren?sy tau ke?frankly....sy x punya besfren a.ka. shabat sejati...tp sy tau sy punya kawan, teman n shabat...kwan y bole di ajk sembang, teman y bole di ajk g melalak n sahabt y bole sy share everthing...
kekandang ati ni ni tingin sgt nak hang out juz wit the girls...p kwn sy byk da x available lg...sy pon same!!bile da kwen suma da punya tangujwb len...tambah bz
errmm...kekadang tingin nk chil out ngn boyz selain en bob....tp sy x punya kesempatan...i miss my study time..sungguh indah!sumpah...the bes ever memories so far (future i hope lagi bes)...twaran form 6 pon sy tolak gara2x teman blues geng...IPTA form pon isi sekali jew(x sempat fill tok scnd intake).
  • Along (liza) - Tunangan Org
  • Wani - single n available ( ni jelah minah y selalu layan otak gile aku...tq beb)
  • Nina - Married (kire kwn bek..blakang dapo je umah tp jarang punya wktu tok lepak kt pondok since u married)
  • Ana - Bakal mumy n deliver due mayb nxt month...(teman bergsip di alam maya)
  • Atie - punya ank y comei...secomel hang
  • Sulin - ni cam biskut(wlhal sekampung)
  • Yaya - jauh da...g srwak further study
  • Ayang - minah ni...lame x jmpe tp klu sesekali jmpe bes y amat...
  • Linda - x tau mne..y ni lame da lose contact
  • Farah - sy la ni...y dok igt kt korang selalu p korang igt ke kt aku?? :-p
  • Fyd - msih keep in touch once in while

Heri n akeem...selalu gak YM ngn dorang...korang je y sayang aku kan...?he he he
teman sek....x pena jmpe da since last day SPM p selalu keep in touch dlm FS(thx FS...klu Frendster xde susah gak nk berjejak kasih ni)
Rakan Rapid y len pon ade y msih keep in touch, Pn Lec kita (cik Yan congrats ye dpt bb girl..Yan junior katenya..maap yer msih x punya waktu utk menziarah YAN Junior)
Skng ni besfren sy ialah en Bob...xde y len.he knows everthing bout me...from the top to toe (sila pk y positif yer)..da kwen sok pon dia la sahabat sejati sy dunia akhirat...sy harap dia bukn je setakat hsben but i need more than that sayang....
I luv all my frenz....and i really appriaciate our relationship...sincere from my bottom heart

x keruan....

Ermm....hujan ari ni.dari lunch time tadi..banyk keja sy ni tp ati ni gatal tol nak melempiaskn perasaan..huhu ayt x boley blaa ar...




Sy really tired da...da abis sume blog org st hendap!!esp bout wedding bcoz sy also bride to b....smpai x tau da ape lg y nk d surf...




Skang ni rase rindu sgt kat en bob...x tau nape.tetibe t'igt dia..td dia call dari ofis dia..pelik sb dia mc ri ni tp kena dtg ofis sb partner dia pon mc..sian tgk dia.memuda lagi da byk pnyakit..xpe la awk pnyakit tu kan ujian Allah..sabar la hendknya
sy n en bob....

Friday, March 6, 2009

Syukur....

Salam.....
Di hari jumaat y mulia ni (cam raye plak) tetibe aku dpt msg dri En Bob..
En Bob : awk org ade cite bes n citer x bes
sy : citer y x bes 2 msti psl keje ke (dlm ati da cuak da sb sy tau dia tngu result interview ri tu)
En bob : 2 psl keje...org da dpt surt tetap tapi...(ni y x bes nk dgr ni) kena settle CTOS sblom lapor diri
sy : (bayangkn perasaan sy cmne....) sedikit hampa namun ckup b'syukur dgn kurnian ilahi...
nk melonjk sakan tp kaki cam t'ikat kt kusi bile tgk word CTOS tu...mne tak nye bkn skit jmlah nye!mau sy x kawen klu nak settle CTOS nehh..lg y wat bengang ialah jd gerantor..da buat bek ngn org pon kena gak camni ke?mgkin de hikmah....this is about our future!!!
last month ade gak jmpe mamat y b'tuah nehh....bncang elok2x ngn dia psl keta dia y en bob jd gerantor ni..bek pnye dia jwab...
"abg da settle da skit2x (igt kami ni sengal ke..da cek ngn bank lgsung xde action since keta kena tarik)
Statement y paling x bole blahh..
"nape?korang nak wat loan x lepas ke..abg bole je wat loan ngh MARA (asal la sengal sgt org ni..x bankers pon leh ckp sengal cmni plus..ko igt kami ni kaki loan ke???)rase nk tampar2x je mulut dia..klu dpt la mase tu diundurkn...sumpah x mau tolong!memang sy x halal kn
klu la sy de bom...sah2x sy bom mulut abg ni...
P/s :temanya len kali jgn jd gerantor org...sy ni da kena da!learning from mistake.....