Click Sini

Wednesday, December 2, 2009

Ukur baju di badan sendri...

Antara kehendak dan keperluan..

Series pening buat budget kwen ni.nak budget tu memang la senang tp nak jmpe dgn ape y kt plan memang sgt sukar sebenarnya.Knape la aku ni cerewet sgt.Iye ke aku cerewet.meh tgok kecerewatan aku.ade y berkenan hrga mhl,y x berkenan tu la y selalu sesuai ngn budget...

Kes 1..

Mlam tadi p jmpe kakak andam y aku kire nk hired utk mjlis nt.memula just sms,then tru phone call jer ckp.Budget y dibagi kire ok la.masih dlm budget aku.tp bile smpai sane...mak aihh!!pelamin y aku nak tu ada plak.da gile ngn pelamin tu plk.saje je tau akak tu bakar2 aku suh amik bju baru..katenya bru suit ngn pelamin tu bla..bla..bla..aku pon cam kire ter'ok' plak.kire punya kire....nah amik ko +-= 1.5k lebih dr budget aku.terkejut beruk jap aku dgr.Financial controller kat sebelah ni jeling aku..tu tandanya..x setuju ok.but i luv everything y i pilih tu.

pelamin set complete (suwit sgt..aku y perasan)
bju sanding (baru)& mlm b'inai
arch,flower stand,red carpet n etc la
makeup 2x
*ni sume berhrga 3.5k..ok ke @ mhal sgt*

kes 2..

Tang katil plak.dari umah memang nk crik y hrga bwah 1k tu kan.paling2 hampeh pon 1.5k tu aku leh lg la.selalu cavenzi pon memang ada offer cmtu.P la cavenzi balakong usha punya usha terminat dgn 1 bedroom set ni y hrga nye...lebih skit dari budget aku.Hurmmm...acamano.dah lintang pukang budget aku sb 2 bnde ni.Lom lg aku p survey OP,kad,goodies,tah ape2 barang tok nenek lg pasni.adehh..

Memang x ukur bju di badan sendri.selalu nasihat diri sendri suh jimat cermat,bersederhana tp mne p skang nasihat2 tu sume.dlm tong sampah kut.Selalu ckp wat ape nak pelamin mahal2.duduk pon kejap jek nak buang duit smpai 2-3k kat stu wat ape.simpan lg bagus la..bla..bla..bla

Tp biler smpai stage ni,y kire aku bebetul berkenan smpai mati baru la aku tau kenape kekadang ade orang buat keputsan amik jugak ape y dia nk w/pon mhal.(cam aku la ni).pelamin lain dah x pandang da,katil y murah skit asal kena dgn budget pon dah x hirau asal ape y berkenan dlm hati tercapai.kalu la berduit bnyak...haisshhh!!

*skng dok kalut pk..nak tak nak tak nak!!betul la konsep kahwin tu cume sekali tp klu dah membzir pon kena amik kire...jawapannye tunggu la di W-day i sok yer**

1 comment:

Amy-Wan said...

fahana ke yg mntk contact details mak andam amy dulu? yang fahana jumpe ni mak andam amy tu ke? dr gaya cerita...macam iye aje..hahaha..amy dulu pun mcm tu jugak..bajet lain..tp bile dh kena pujuk2..terus setuju ngan harga tu..sebab best dpt baju baru..baju pink yg pakai ms sanding tu baju baru..n pelamin tu pun design latest..hiks..

xpe..selagi x melampau2 dr bajet..masih boleh dirunding.. =))

*menghasut*