Click Sini

Thursday, May 14, 2009

Orang bertunang ko pon nak bertunangn gak...sudah nye......???

X len x bukn tittle kat ats tu sebenarnya perli diri sendri.....percaya la bukn skit kos y digunakn mkn ribu gak la.dulu memangg xde plan nk 2nang so pk bole la save skit p skng aku y garu pale otak y x bape nk gatal ni pk psl persiapan, duit dan tah pape lagi la..tp xpe la...aku mengikhlaskan hati dgn penuh ikhlasnya menjalankn mjlis 6 June nanti....aku tunggu miracle jek ni...duit jatuh dari langit...ade ke???huhu
x mau pening2 pale aku nk citer y aku da selamt berkursus mngu lepas...tp selama 2 hari berkursus percaya tak macam2 hal y jadi...bertimpa2...sian aku wehh
1st day ok..nothing happen!penceramah pon bes.lg bes n kelakar bile lorat NOGORI tu kuar..aku y x bape faham maknenya pon leh gelak2 cam hampeh sebab kelakar dgr dia bercerita walhal x bape faham pon mknanya.makan pon sedap...siyes!p aku suggest la klu nak p kursus bek p kursus kat tempt korang bakal bernikah sok.so bile dia bercerita pasal borang2 n procedure nikah xde la blank je pale ni.borang n procedure ade beza skit bg setiap negeri....p x jauh la bezanya!tp bola la...
2nd day ni y malang skit bg aku...aku bwk 2 psng je bju.time aku gosok bju 2nd day tu baru pasan bju tu ade koyak kat tang bahu skit n tangan..dahhh pening nak pkai ape!last2 mntak bakal MIL jarum n benang jahit la dipagi hari!naseb la bgun awl..bile da smpai tempat kursus y tinggi cam KLCC tu (siyes penat daki tangga 4 tingkat....tercunggap aku) kasut y aku pkai plk wat hal!tercabut tang tapak dia...sabor je la en bob ngn situation pg tu...kena la dia menapak turun n naik blik amik ksut dlm keta...huhu nsib ade xtra kasut dlm keta.bile lunch time aku p la semayang zhor jap tp tang sujud tu terpijak kain sendri smpai pretttt....bkn kentut tp bnyi kain koyak...tahan hati je aku time tu!baju aku ni mereput ke...smpi begitu sekali koyak disana sini....tercove cover aku berjln time tu...msg ngn en bob dia gelak kn aku..blik umh citer ngn K.mas....bukan main suko laie ko golak yoh!!
lupkn kn la psl kasut tercabut baju koyak y bakal jd lap kaki je tu esok....!kenangan tu beb...mane nak carik!!
**last but not least....aku tension ni weh..lg 2 mngu je aku nak bertunang ni..ape je aku y dah wat!bnyk lagi keje msih pending!!! tulun wehhhh.....**

5 comments:

modusoperandi111209 said...

jgn dibuang bj tersebut...sok bleh citer kt anak2...kenangan sungguh ye...

Dayu said...

huhuhu
banyak sungguh kejadian di ahri kamu kursus
aduhaiii..takpe farah
kenangan tu smua

Luv like this.... said...

yerla....bnyk no y jadi!p pape pon klu igt blik memang kelakau...

FaFa said...

Hihi...menarik gak baca citer u pegi kursus kawin nie yer. Mine dulu boring giler...nak tido jer dgr ceramah tu...
Date kiter samer ek? Peningkan pikir kalau byk lagi benda belum siap...huhu....

susudalambotol said...

duit macam air jugak masa bertunang. mana ada tak guna duitkan skrg.