Click Sini

Wednesday, March 30, 2011

Kisah Kesedaran Versi 1

As Salam Hujan renyai-renyai mase aku nak ontheway ke ofis tadi. Sambil layan jammed y lite-lite gitu terus terfikir-fikir pasal sesuatu yang belum aku lunaskan lagi. Perkara yang selalu sangat menghantui aku....betul, aku tak tipu. Perkara y sepatutnye aku sudahkan dulu sebelum bercinta pastu kawen..sekarang zaman dah jadi mama Qaid pulak. Aku dah lame intai-intai peluang nak sambung belajar. Dulu aku pernah ambil PJJ di UiTM tapi sampai semester 2 aku break sebab macam rase jurusan y aku ambil tu macam tak membantu langsung aku y bekerja dalam bidang swasta ni. Masa tu dapat jurusan Pentadbiran Awam. Sebelum tu aku dah complete kan Sijil Kemahiran Malaysia di sebuah kolej yang tak diiktiraf, sijil ini pon macam tak laku je. Aku pon tak tau camne bole nak belajar kat situ. Kalau tengok result SPM ada jugak deretan A disitu. Classmate aku pon pelik kenapa aku tak sambung belajar atleast dekat kolej y berprestige sikit la. Aku rasa itulah kesilapan besar y pernah aku buat dalam hidup.....silly of me Dalam hati Tuhan je y tahu bile tengok kawan-kawan sebaya dah graduate, keje pon bagus-bagus. Bukan la kata life, keje aku tak bagus cuma dalam hidup ni kan kita masing-masing ada impian untuk dikejar...i need more tapi buat masa sekarang aku memang bersyukur dengan rezeki yang ALLAH kurniakan. Sekarang ni, aku tekad nak jugak sambung belajar. Student partime yang pasti la, mungkin akan ke UM untuk buat Diploma Executive Human Resource. Aku tak nak tertinggal lagi. Pasal loan untuk belajar tak payah risau, guna je la duit EPF yang dah ada puluh ribu tu. Tak cukup bole ambil EPF en suami jugak. Bukan banyak mana pon setakat RM 8-9k je untuk course ini. Belajar selama 13 Bulan setiap hari ahad. 3 kredit+5 tahun pengalaman dah bole apply dah. Open university jadi pilihan kedua la. Cumenya di OU, agak lama sedikit la untuk buat Diploma. Zaman dah jadi mak orang ini, masa adalah sangat-sangat berharga, 4 tahun untuk buat diploma aku takut nanti jadi macam kes UiTM plak, separuh jalan. Ape-ape pon kena diskusi dengan en husband tercinta sebab memerlukan kerjasama dari dia. Sekian, terima kasih (tetibe plak) **kolej yang tah pape tah tu la tempat sy bertemu jodoh dengan en husband...dalam kesilapan ada rahmat disebalik nye**

Thursday, March 24, 2011

Info Berkenaan Soya

As Salam

Aku ada baca info berkenaan SOYA ini...jom baca sesame!!

Wednesday, March 23, 2011

Akibat Berpantang Main-Main

As salam

2 bulan kebelakangan ni aku selalu muntah, pening kepala. Serius mengalahkan time pregy dulu. Bile start pening kepala mula la Qaid aku pass dekat en suami suruh dia layan Qaid. Pening kepala ni akan baik bile aku dah muntah kan segala isi perut. Kenapa yer? Masuk angin ke?

Bile mengadu dekat mak, mula la syarahan dia..dia kata aku time pantang main2, Berparam berpilis malas jadinya seperti sekarang ni la. Betul ke? Lagi satu, aku tak pergi urut-urut badan kasi segala angin keluar..tu yang jadi badan berangin jer..hurmmmm

**Sekarang macam rase nak berparam berpilis balik..kasi habis stock y berbaki banyak. Menyesal tiada gunanye**

Camne Nak Buat Sticky Post??

As Salam

Eh korang..kita nak buat soalan ni tapi korang jangan gelak kan bole???

Camne nak buat sticky post????

Teman macam dah godek-godek tapi idak la nampak kat mane-mane pon??

**Tolong2....tq in advance**

Tuesday, March 22, 2011

Kecewa

As Salam

Ermm...sebelum aku berjinak2 denga dunia blogshop, aku kerap jugak la beli baju Qaid online. Aku memang suka beli romper je sebab senang la nak pakai dekat qaid pastu dia 1 pc baju je kan plus murah plak tu.

Sedikit kecewa bila barang sampai tapi baju macam ada stain/kotor-kotor camtu...sangat frust ok!!walaupon murah tapi sedikit sebanyak mengugat kepercayaan aku dalam beli-beli online ni.

Jadi bile aku sendiri dah ada blogshop ni, kalau bole nak sangat jaga hati customer. Setiap barang kalau bole detail checking supaya tak ada customer yang frust macam aku.. Insyallah

**Bende ni jadi last week camtu,baju-baju yang dah terlepas tu harap2 tak ada masalah la. Sudah blacklist itu blogshop/FB dia....tipu orang x baik wehhh**

Monday, March 21, 2011

Progress Baby Boy Slow Eh?

As Salam

Mumy Qaid ni nak tanye la...baby boy memang lambat eh progress pergerakanye?? Aritu dia ade la start ngiring2 dah pastu dah tak nampak lagi aktiviti mengiring2 dia.

Memang la ignore ape je orang keliling dok compare dengan anak2 dia...tapi lame2 terkesan jugak dekat hati. Atau sebab Qaid yang sedikit bam bam sebab tu dia lambat kot. Dari pembacaan aku, baby masa usia 3-4 bulan la ini la start dah mengiring lepas itu meniarap. Qaid dalam usia2 ni la sekarang.

Sebenarnye tak kisah pon cepat ke lambat tapi tipu la kalau tak kisah langsung kan cuma almaklumla saya ni kan kalut sikit..hehe

**Go Qaid....tapi tang mulut memang superb la Qaid. Saya cakap sepatah, dia balas 10 patah. Tah ape la dia nak cakap tu kan..hehe**

Friday, March 18, 2011

Urutan Badan Utk Y Bersalin C-sect. Perlu ke??

As Salam

Hello mumy2 sekalian....sekarang rajin update blog sebab FB dah ade mata y memandang!! Tak syok la

Ok nak tanye la..sesapa mumy-mumy y bersalin secara c-sect, agaknye kita-kita ni kena pergi urut2 badan tak? selalu nye selepas berape bulan mumy2 pergi berurut dan urutan tu part2 mane yer???


**Sila bantu...**

Jom jamu mata di blogshop saya..ada update baru tau :)

Thursday, March 17, 2011

Botol Susu Free BPA

As Salam

Semalam telah menyopim sejumlah botol susu untuk kegunaan Qaid. Botol susu yang lame pon dah berusia 3 bulan jadi sedang elok la kan kita ganti yang baru. Sebenarnye berapa lame usia botol susu eh?? Dari pembacaan ada yang kata 3 bulan, ada yang kata 6 bulan? Sesiapa ada info??

Yang pasti semua free BPA la kan, ambil langkah awal untuk si manja sayang. Beli brand anakku dengan Baby Kiko. Nak grab Avent sebijik tak cukup plak duitnye. Baby Kiko pon bagus jugak, siap ada advertisment pasal botol dorang free BPA lagi plus murah je, tak sampai RM 10 per botol. Anakku siap cop dekat botol free BPA pon tak mahal jugak RM 9 per botol.

**Mumy2 semua...dah tukar ke belum botol susu anak2??Kalau yang pakai botol susu original tak perlu susah lerr**

Jom2 cuci-cuci mata di blogshop saya

Wednesday, March 16, 2011

Fullhouse Sempena Any Pertama :)

As Salam





Citer basi tapi nak citer jugak. Nie gambar-gambar masa kami dinner di Fullhouse KL sempena 1 tahun kahwin.





Layan gambar ye kawan-kawan......





Harus la Qaid pon follow sekali






Mama + Qaid



Fullhouse Banglo KL




Papa + Qaid



Makanan

Nak Balik daaa...bye Fullhouse
**Lepas ni Majlis Aqiqah Qaid plak...**
Selingan jap, jom singgah blogshop saya....anakmamablogsop




Wordless Wenesday

As Salam



Sekarang kerja rasa macam terpaksa jer, ofismate aku yang baru ni bole tahan mak nenek mulut dia, jadi aku kurang suka nak bercampur gaul dengan mak nenek ni...subhanallah macam la aku ini baik sangat kan? Mari beristifar sebentar.....



Kata Wordless Wenesday Kan....



**Jom ramai-ramai cuci mata dekat blogshop saya....anak mama blogshop!!singgah jangan tak singgah yer

Tuesday, March 15, 2011

Ubat Untuk Bayi?Bole Ke?

As Salam

Kawan-kawan sekalian...nak tanya la

Baby bole ke makan ubat batuk?Ubat cairkan kahak??

Qaid ada masalah macam ada kahak la tapi dia tak selsema. Kami bawak dia pergi klinik biasa mase balik kampung hari itu kan, nurse klinik tu terus tanya ada demam ke tak? Selang 5 minit lepas tu dia panggil nama qaid siap da ada ubat.

Dia bagi ubat batuk dengan ubat cairkan kahak. Kita pon pelik jugak, kenapa tak jumpa doc, nurse kata ini masalah biasa bagi bayi, ubat ini atas perskripsi doctor tapi aku masih ragu-ragu la.

**Please help mumy**

Monday, March 14, 2011

Manusia Oh Manusia

As Salam

Ermmm.....kenapa la kan, bisnes tak on lagi pon, baru je buat promo tapi dah ada orang siap sedia melemahkan semangat saya.

**Terima kasih sebab mendoakan begitu yer...ALLAH saje yang layak membalas**

Saturday, March 12, 2011

Blogshop???

As Salam

Selamat hari sabtu semua...aku cuti,korang cuti tak?hehe

Aku sekarang boleh tahan jugak la rajin membeli online barang2 Qaid. Tak tahan mata tengok koleksi dorang yang comel2 belaka. Tak kira la dalam blogspot ke, FB ke asal berkenan di hati terus isi order form. Senang kan...lagi satu yang aku perhati barang adalah sedikit murah dari yang jual di kedai. Dari apa yang aku perhati la...kuasa membeli di tangan kita kan??

Dari situ la inspirasi bermula..apa salah nye kan kalau buat bisnes online. Sumpah tak ada niat nak mencantas blogshop kawan yang dah sedia ada, aku cuma carik peluang untuk membuat sesuatu yang boleh aku banggakan..hehe.

Aku memang suka beli romper untuk qaid, jadinye aku cadang nak carik koleksi romper untuk dimuatkan dalam blogshop aku nanti.Baju jenis romper/jumper senang sebenarnya untuk aku sebab dia 1 pc baju.Dengan mesin basuh y tengah merajuk sekarang ni, baju 2 pcs qaid adalah setinggi gunug everest untuk dibasuh. So far ape yang aku dah iklan dekat side blog tu jela koleksi yang ada dulu. Sedang tunggu barang2 yang lain sampai.

**Harap korang2 semua support niat murni ku ini kawan....nantikan blogshop aku nanti yerr**

Friday, March 11, 2011

Babysitter Complaint Qaid

AS SALAM

Baby Qaid kena complaint dengan babysitter dia...asik nangis mintak dukong sampai nak masak pon payah la dia kata.

Aku pon macam errrr.....????? Tak selesa plak rasenya bile dia keluarkan statement tu.

**sekarang msuk ofis pon rase tak best jer....**

Wednesday, March 9, 2011

Sikap M Dah Dtg Jd Blog Pon Malas Nak Update Walhal Byk Benda Nak Citer....Later Ye Kawan2!!!Byeeeeee