Click Sini

Saturday, April 11, 2009

* malam y x indah....*

weeaaa.....semlm adalah hari malu aku....OMG!!camne nak citer...pas blik keja smlm mak aku suh p bnk in duit tok adik aku..pas bnk in tingin plak nk mkn piza..then singgah la piza hut y terdekat...order punya order aku cume amik 2 set piza personal.aku berdua ngn adik aku...korang pon tau kan service piza cmne...satu satu dia hntr...aku ni jarang la mkn kat piza hut...klu g pon time express lunch..murah sesangat





Air ngn soup da smpai...da mnum pon hmpir separuh..tetibe plak customer dpn aku tu y lmbt 20 mnit dari aku da dpt air soup n bread.aku pon heran la...ngape bread aku x smpai2x ni....kemarahan tu tmbah memuncak bile tgk table len y lmbt dari aku da menikmati bread ngn soup tu...grrrr nyumpah2x dlm hati ni....aku tau piza tu lmbt.aku nk makn roti cecah soup tu dulu....







Then time staff tu hntr piza...aku sound tepat trus...





aku : Dik mne bread stick sye?table len y lmbt dari sy pon dorang da dpt...camne ni (ngn muke angkuh la aku sound)



Staff : Yeke kak...kejap sy check dulu yer...



Aku : ok la...



tunggu punya tunggu staff tu datng kat aku



Staff : Ok kak..sy da check bil..order y akak order tu memang xde bread stick la...melainkn akak order spegetti



aku : warrrgh......betul ke (sambil cover malu).sy cam nmpak ade jugak dlm set tu...ko nmpak tak dik???x puas hati lg.



staff: set tu memang xde...akak nak tambh order ke utk bread tu?



aku : (ase nak sembam kn muke je dlm piza aku tu)...x per la dik.time kasih yer....really sori





Staff tu cam gelak2x kan aku jek....





stf tu belah adik gelak sakan kt aku...ko ni kak buat malu jek..da cepat mkn aku da tebal muke kat cni nehh...OMG...cmne aku leh x pasan set tu memang xde bread...tebal y amat.camne leh silap cmni.selalu aku kan nice jer ngn org...klu nak tnya pon tnya elok..siasat dulu...p kli ni aku pkai sembur jer..cepat2x hbis kn mkn n trus blah dari ctu...x tahan o0ow malu!mesti staff tu citer psl aku kat kitchen kan





kisah 2..



pas abis mkn piza blik singgah sri muda belikn mak KFC....aku g beli.adik tunggu dlm kete!dkt 1/2 jam gak...pastu time nak idupkn enjin keta...x bole..alarm berbunyi..aku da panik.try lg 2-3 kli.x bole gak.baru aku pasan aku mati enjin x tutup lmpu radio sume...mybe battry weak kot....sudah!!mne ade jumper dlm keta..sape aku nk mntak tolong ni....huarrghhh...nape la malang plak mlm ni...umah jauh lg plak tu...tgh pk2x tu tetibe keta sebelah tu perasan y aku dlm kesusahan....keluarga india...dia ketuk cermin!





india : adik...ape hal kereta?



aku : x tau la...mayb bettry weak...



india :itu macam ka???apa mau bikin....



aku : sy pon x tau...jumper xde...haaa..u bole tolong tolak.mybe cara ni bole kot



india : bole....u tau mcmane mau buat...sy tolak nt u msuk gear 2...bole?



aku : geleng pale...x tau la!u hndle la....i tolak



india : ok la...u sorang perempuan mna kuat..mau tolak laju2x



ade plak kete seblah bru parking...magsa ni!



aku : bang...mntak tolong bole...keta prob le..nak mntak tolong tolak...bole?



abg : ermmm...bole la



cam x bape ikhlas.....x dulik la



1 2 3....tolak.....ya allah..berat upenya keta aku ni....try 2 3 kali baru bole..sempat aku tgok kt KFC...sume org pndang aku....huhu..malu y amat..mamat2x jual buah tepi ni dok kacau2x...aku sumbat ngn buah durian bru ko tau.xpe ni time aku..tunngu time ko...malu tak terperi la...ni klu musuh tradisi aku nmpk ni sure la jd citer hangat.lom lg jiran2x aku tu...kepochi semacam...kat tengah pekan tolak keta...keta besar x kan battry x mampu beli kot cik farah....siyes!!aku x tau hal2x keta ni...sume cik bob y uruskn...aku tau pkai jek...huhu





ni mlm y malang bg aku....malu malu malu









1 comment:

Dayu said...

adohahiiii farahana
mmg malang bertimpa

tp samalah kita
kete smua tunang yg jaga, servis smua dia
kita tahu pakai je