Click Sini

Tuesday, May 31, 2011

Plygym...Masih Layak Ke?

Assalam

Masih layak ke untuk baby Qaid?




At 1st nak beli tapi tak ada stock pulak. Pastu biler ada stock aku pulak y tak ade wet nye..hehe!!Walhal tak ada la mahal sangat..RM 79.90 jer.

Tertarik dengan ini..RM 79.90


**Layak ke tak?layak ke tak?**





Assalam

Info Jika Anda Tidak Sarapan Pagi

Assalam

Nak share tentang info sarapan pagi

Tahu tak...

Kalau kita tak sarapan pagi.,oksigen tak sampai kat otak.

Kesan dalam masa terdekat menyebabkan kita jadi pelupa.. jangka masa panjang plak menyebabkan kita cepat menjadi nyayuk.

*No wonder la aku semakin pelupe...tak mau jadi nyanyuk jadi mulai arini WAJIB sarapan pagi**

Monday, May 30, 2011

Macarons Oh Macarons

Assalam

Apakah rasenya macarons ni!! Jakun tak..x pernah rase lagi



Hati bagai mahu meng 'order' saje







Tgok2..sweet bukan??terliur okey





**Pics credit to FB Dhila Fadh..dia bukak untuk order jugak**










Mistik VS Gout

Assalam

En suami memang ada gout. Kira gout dia kerap menyerang jugak. Gout ni bahaya nye biler kerap dan selalu menyerang akan memusnahkan sendi-sendi kita. Sendi tak ada ganti ok. Makanan yang perlu dihindari selalu nye adik beradik seafood, segala kekacang dan bijiran, buah oren pon tak bole, telur pon sama dan sayur menjalar (pelik kan) tapi nye uric acid en suami dah tahap kebal, kekdang tak makan pon bole diserang gout.


Yang kat atas tu FAKTA.


Tapi.....

Lately ni, en suami bangun tido tetibe tangan sakit, kaki sakit.Pantang makan rasenya. Lauk pauk pon yang biasa jer plus makan ubat salu klau gout 8 jam camtu da baik dah. Ni kekadang sakit sampai 2-3 hari camtu.

Jumaat lepas en suami bertemu seorang peminjam untuk sign document. Temujanji di masjid pudu selepas solat jumaat. Tak sangka plak rupenya peminjam ni pak uztaz y ada kelebihan perubatan kaedah islam, dah alang-alang tue mintak 'scan' la sekali kan. En suami potong 'Q' customer yang dah beratur panjang luar masjid...maaf yerr

Masa Ustaz tu pegang kepala en husband, dia rasa kepala dia panas. Mase ustaz tu azan, suara uztaz tu sangkut2. Lepas tu, dia pegang ibu jari kaki en suami terasa kaki dia pulak panas.

Itu yang en suami rasa masa ustaz tu bacakan potongan ayat Al-Quran. Dia pon naik pelik.Ustaz tu cume pesan berhati2 dengan rakan sepejabat, ada yang dia kurang puas hati dengan awak. Ada benda y awak ada takde plak kat dia...huhu

En suami dapat andai la siapa orang tu, nak tuduh pon xbaik cume terlintas dalam hati jer...wallahualam!! Tak baik menuduh kan?

**Seandainye betol la tekaan ustaz tu aku cume nak pesan satu je dengan orang yang aniyai orang lain...insaf la kamu, Bertuhan kan ALLAH bukan nafsu,jin dan syaitan**

Setengah Tahun Usia Nye

Assalam



Alhamdulilah....ari ni genap 6 bulan usia anak saya ni.






Aku dan en suami sangat-sangat bersyukur dengan hadiah dari ALLAH ni. Sepanjang 6 bulan usia Qaid di dunia, jarang la dia buat perangai y mencabar kesabaran kami. Syukur diberikan kesenangan oleh ALLAH.






Menjangkau usia 6 Bulan Qaid tengah struggle nak merangkak. 2 minggu dah dia merangakak tapi static je la. Belum dapat ke depan atau ke belakang. Mulut plak galak sebut abababa...amamama nan ado yerr. Memang Qaid bermulut riuh.






Aku dah start introduce solid food 2 minggu lepas sebab tengok dia macam ada potensi kelaparan. Pantang tengok orang makan, sedaya upaya dia pusing cube menghadap pinggan makanan tue, kesian plak jadi try bubur kosong dan habis licin pada sesi pertama...mama sukee!!!






**Okey Qaid...mama doakan awak sihat selalu, panjang umur dan jadi anak y soleh ye sayang..Mama and Papa luv u so much Qaid**







Qaid Dapat Present..hehe






Saturday, May 28, 2011

Bila Diri Sendri Pon Da Rasa Bosan

Assalam

Bosan plk tengok blog sendri.

Kena buat sesuatu ni!!

hurmmmmm

Friday, May 27, 2011

Halal-Bole Makan Kek Balik...Yeaay

Assalam



click utk besar


**Syoknye...bole la makan Choclate Indulgence tanpa rasa was-was**

Crazy Sale Hat Only RM 12 With Postage

Assalam





Tak mau simpan lame2..sape nak RM 12 jer dengan postage. Nak clearkan stock n colur pon limited.


Dark Blue (1 pc)

Ocean Blue (1 pc)

Pink (1 pc)

Orange (1 pc)

Grey (1 pc)

Thursday, May 26, 2011

Jawatan Kosong Kemas

Assalam

Tengah terkedek-kedek nak apply jawatan ni. Gaji kurang sikit pon xpe asal dapat cuti pada hari sabtu. Itu tujuan utama aku nak apply jawatan kosong kemas ni...budget macam dapat pulak!!

Sesiapa berminat bole la jengah link KEMAS ni yer...selamat mencuba

** Tapi baca entry Mama Hadif tadi pasal pembekuan jawatan kosong sektor kerajaan buat aku kurang semangat nak habiskan isi borang. Tapi dah alang-alang isi habis kan jela then submit**

Nafsu Makan

Assalam

Menghadapi satu masalah berat. Serius tension okey..kalau berlarutan memang parah la aku camni.

Masaalah lapar yang memanjang...adohai

Baru kejap tadi makan roti canai, la ni tengah kunyah daging burger. Petang dah makan nasi malam bole pulak offer en suami nak nugget tak? Walhal sebenarnye diri sendri yang nak makan tue.

2 Minggu lepas, tiap2 malam makan burger (nasi da makan petang tu) tapi ni punca en suami yer. Konon dia diet la nak makan burger tapi memang dia tak makan nasi lagi petang tu. Aku la yang super duper over makan nasi malam makan burger palk..haisshh

Dan sadis nye last week timbang berat, bole plak angka tu melebihi berat si suami...mau tak tension.

**Harus diet..nak kate bakal menjadi cik puan preggy rase tidak la kan tapi kenape nafsu makan membuak-buak**

Wednesday, May 25, 2011

WW-Si Masam



**lambatnye nak balik**

Tuesday, May 24, 2011

Contest - I'M PROUND TO BE A MOTHER

Assalam

Jom2 join contest anjuran Puan Penganjur Pn Ainul mama Areessa ni.




Syarat Penyertaan


1.Jadi Follower Blog Pn Ainul(done)




2.Letakkan banner ni di blog korang(done)




3.Letak gambar bersama anak @ anak sedara ke(done)



saya bersama hadiah special di hari annversery y pertama





Nama ibu : Farhana bt Sazali


Nama Anak: Qaid Rizqi B. Mohd Khairul Anwar






4. Tag sekurang2 3 mumy(done)



Nak taq









5.Tinggalkan link di comment(done)







**Jom ramai2 memeriahkan contest**

Hari Ibu-Entry Berkulat

Assalam


Hari Ibu yang lepas, Qaid belanja mama makan. Jom la anty-anty semua tengok gambar Qaid makan dengan mama


Ni la Mama Qaid yang diraikan...kata 1st time jadi mama kan??hehe



Qaid Belanja makanan favourite Mama...Carbonara Speggethi tapi kurang umphh kata mama. Qaid nak rasa mama tak kasi pulak sebab tak sesuai mama kata...banyak MSG

Ni plak all time favourite mama...Pink Panther!! Sedap tgok mama minum tapi tak pelawa Qaid rase pon. Sebab mama kata Qaid layak minum susu jer..ni minuman orang besar!!


Tak cukup mama tambah order lagi..nie roti hawai special!! Makan pon tak abis. Nasib la Qaid masih kecik, kalau tak Qaid tolong mama makan...mama jangan membazir tau, tak baik...mama kata roti ni sangat sedap. ada ayam n daging chuncky n sosej..makan gitu je sedap

Da kenyaang, Qaid pon bisik kat mama ajak balik sebab Qaid da ngantok...pastu Qaid cakap la 'I Luv mama' tapi mama tak dengar kot..mama Qaid buat slumber je :)


**Tapi Qaid kan baby lagi mama...Mane ada duit nak belanje mama makan lagi....hehe**





Lower Leg Infected

As salam

"Lower Leg Infected"

Ape tue?? Itu bahasa En Tn Doc

Bahasa Y senang faham ialah...Kudis Buta/Kurap Di pergelangan kaki.

Ape ke hal, tetibe aku bole dapat penyakit ni. Mencik tau..Awal2 dulu sebesar Dot je. Masuk sebulan sebesar syiling 20 sen, bulan ketiga jadi macam 50 sen. Sekarang ni x tau nak describe la besar mana tp tidak la selebar duit seringgit tu yer...hehe

Memula tu nampk macam x series, aku bubuh la minyak gamat, cream beli kat farmasi tapi semua tak berkesan. Makin teruk dan malam tadi ke klinik percuma kena marah dengan En Doc sebab simpan penyakit lama2 sangat..padan muka!!

En Doc kasi ubat antibitoc dengan cream dulu...5 ari lagi kena ngadap dia balik!!Malu owh..pakai kain pon tercover2. Kalau datang time gatal dia Tuhan je yang tau camne gatalnye. Nak kacau takut lagi merebak. Tahan je la wehh

**Maaf...tetibe plak entry y memualkan ni disajikan selepas berkurun lame tak update. I'm sori...... :)**

Monday, May 9, 2011

Caterpillar Soft Toy With Music For RM 25 Only--->SOLD OUT

Assalam

RM 25/pc yer (tak termasuk postage)





Normal price is RM 29




SOLD OUT







**sms 012-9793643 atau tinggal komen disni ok**




Wednesday, May 4, 2011

Langkawi...Teaser

As salam



.::View from De'Baron Resort::.


Pertama kalinye ke Langkawi and i must say that i'm not really enjoy the trip..nanti kita cerita eh



**Sila abaikan lemak2 tepu ku itu**