Click Sini

Tuesday, April 14, 2009

Jalan- Jalan Jakel KL....

Sbtu lepas berjln ke Jakel Jln TAR...huhu rambang mata tgok...ase GULATIS pon x hebat cmni (padahal x mampu beli kat gulatis...kain y aku minat tu hrga cecah ribu...).P sane memang nak beli bju samada bju nikah atau bju tunang...dari umh memang nak crik bju nikah putih...kain putih tu kan suci...melambangkan betapa sucinya alam baru y bakal ditempuh...cehhhh




Tp.....bile smpai sane niat tu tgal niat jek...rambang mata tgok y berkaler..then pk blik klu putih kang nmpk sgt bju tu bju nikah...nk recyle pon kang malu plak..ni personal opinion aku la..da tu klu beli mhal tp pkai sekali jek x bes gak kn!!aku cadang nk crik chiffon y beads dia x melampaui batas..klu bole lagi y manik dia jadi kaki kain...x nak lace sb aku ni kn debab...kang kejung plak bju tu kt badan..ni la aku...cerewet!!nak y bgus tp murah....ade ke??




Pilih punya pilih aku berkenan ngn sepasang bju kaler lilac....tp hrga nye plak x bole blahh o0oww....6++ nangis jap...klu bnyk duit memang la da ku rembat.kang cmpur upah sume....x sangup nak pk unless bnyk duit bole la...klu ikut hati aku y hajah Bakhil ni beli je baju en bob y da siap ngn sulam sume tu baru 250..belum tawar lagi tu.pastu aku nye amik y biasa x yah pakej...en bob x setuju...katenya nanti warna x same..sekali dlm seumor idup katenya...terharu di situ yerrr...:-p




Dah jumpe y berkenan di hati....pakej tu hrga 4++ ...4m chiffon +4m lining satin +5m baju lelaki satin..ok la kot tp mgkin nak amik 2.5 meter je chiffon tu...million tq to SA y layan kami sb bg dis lagi..aku bdget jakel x leh nego hrga tp aku try tnya dia kata bole...melonjak sakan la aku kt ctu.Dia pon tnya bos dia dulu..then bos dia kata ok....chiffon tu pon aku dpt 2.8m + 4m lining satin + 5m bju satin lelaki = rm 3++ jek...bes bes bes




Kire Jakel ni cam 1 stop wedding la...sume ade kt ctu..senang!x yah g jejauh nk crik barang..complete sume..harus la len kali jenguk ke situ crik kain...say babai to gulatis...berlari2x dlm hujan nk ke parking keta....sempat beli telekung sepasang..ujan pon da x kisah walhal ade 2 payung..x bes jlan2x psng pyung...kang asik kena pale org jek..baru la sedar y aku ni beriya beli bju nikah wat pe??lame lagi....bju tunang kan y lebih penting...tgl sebulan lebih je lagi nk tunang....sengal


P/s

siyes...prepration untk kwen @ tunang ni memang akn ku kenang la..bnde ni kita buat seumor idup tu sekali jek..klu ade kali kedua pon x bes cam 1st time kita buat bnde ni...huhu

3 comments:

evyn4ever said...

selamat memilih kain..:)

Amy-Wan said...

wah...mesti excited nak tgk kain tu dh siap kn?

Luv like this.... said...

evyn-da pilih pon!tp cam regret jek

Amy-kain tu pas 2nang bru hntr tailor..cut cost..huhu