Click Sini

Tuesday, November 17, 2009

Aku langgar org=AKU TERLANGGAR ORG

Salam...

Masih menabahkan diri.Sangat sangat terkejut dengan dengan kejadian malam tadi.Malang tak berbau kata orang.Separuh nyawa ku hilang malam tadi.Untung Allah masih sayang kn aku dan juga si polan itu.sungguh aku tak tahu namenya kerana terkesima dengan apa yang berlaku.yang pasti bukan warga malaysia

Yer..aku langgar org @ aku terlanggar org.Tak sangka kan, pada awal usia pemanduan aku dah tercipta rekod yang bisa buat aku trauma.Hoho...teringat aku peristiwa pertama kali accident dengan Nina dan Cik.Shidah dulu.Itu pon dah buat aku seriau apatah lagi peristiwa malam tadi.Kalu ikutkan cara pelanggaran memang aku fikir "mati lah orang ni"..tu saje keadaan y aku bole bayang kan bile kau terasa seperti kau melanggar sesuatu dan terasa seperti menaiki bonggol..huisssh

Ape y aku ingat cume waktu tu jalan pon agak basah ditambah dengan keadaan y agak gelap memang sah sah la penglihatan pon agak terhad.Ape yang aku agak dia terlanggar tayar luar lori di depan keta aku dan jatuh ke tengah jalan mungkin.Datang pulak keta aku dengan kelajuan 50 km/j cume nampak sesuatu di atas jalan raya dan sedaya upaya brek emergency tp terkena jgak.Nak mengelak ke kanan aku jaguk y teruk nanti.Memang tuhan blank kn otak aku kot dari pusing stering ke kanan or ke kiri.Kalu tak memang aku dgn keta y teruk la.Memang kaku macam mayat dalam kereta time tu.Mak aku y turun p tgok keadaan org tu.Call ambulance sume baru aku berani tutn keta tgok keadaan org tu.Dah bayangkn keadaan y teruk waktu tu lelagi bile aku trun tgok keadaan aku cume nmpk kepala dia je.Badan bawah kereta.Aku langgar smpai putus kepala ke??Aku gilis badan dia ke??Ala ala dah nak pengsan gak time tp biler dengar dia bersuara aku cepat2 suh orang tolak keta aku kebelakang sikit..Lega sgt dia masih hidup sb aku igt dia dah mati

Orang ramai dah mule berkerumun tgok kejadian.Ada jugak saksi2 kejadin datang menenagkan kami sekeluarga.Mengatakan kami tak salah sb dia dah jatuh depan keta kami.Tak kurang jugak pemilik lori yang mengatakan aku y salah sb langgar dia.Lantak ctu la.aku dah panik dah time tu.Datang sorang polis ni suh aku p buat report kat balai.Ada jugak orang2 yang suruh aku blah je camtu.Nak buat report bole,x buat pon x pe katenya.Y amik no kete wat beli no pon ada gak.macam2.I go to undang undang malaysia.Takut plak ada citer di belakang hari.

Atas nasihat sorang polis tu dia suh p buat laporan.y lain nt dia akan uruskn.Laporan polis biasa la, dari kul 10 20 malam bwak hmapir ke 1 pagi.Dah berbuih buih mulut aku terangkan macam mane kejadian tu berlaku.Siap p bawak Sarjan tu melawat lokasi kejadian.Nasib Sarjan perempuan tu ok.xde la aku gabra sgt.Cume dia ckp kalu dia mati mgkin ada mslah besar.Tido lokap kau semalam katenya.

Skng ni tunggu dulu report aku dengan report warga asing tu.Kemudian kalau ada apa apa percanggahan baru dia call blik.Klau dia x call maknanye ok la.Harap org tu pon xde ape2 sgt.Darah pon xde cume melecet sikit2.Nasib dia baik.berpantang maut sebelum ajal.Kalu ikut teori mak,aku n adik aku mgkin lumat orang tu dok bawah keta kami.Rase tak senang hati selgi case tak selesai


**Pengalaman pahit aku.dari semalam aku ade rase x sedap hati.malang tak berbau.Xde sape bole sangka aku y terpilih tok kena.Walhal bawak keta agak berhemah.50 km/j x ke berhemah tu.Berserah je la.Doa banyak utk saye yer kawan2.sy sgt runsing ni**

10 comments:

suray4 said...

innalillah....

farah, tumpang simpati tuk awak!
tu lah, malang tak berbau...kadang2 kite berhati2 org lain yg careless!
neway, take care okeh

nurul aziyana said...

huhuh takutnya..xpenah alami accident spnjng drive..mintk dijauhkan dr semua tu..huhuh nasib baik u xape2..

fikaryna79 said...

hmm..takt nyer..ryna pn penah terlanggar 1 mamat naik moto masa blaja dulu..maser 2 ujan renyai2 gak kat tmn u..mmg x nampak masa nak belok..tetiba muncul..langgar ar motor dia.mamat 2 terbang mcm superman..nasib baik patah gg dpn jer..mmg fobia!syukur la awak n penumpng slmt..

Luv like this.... said...

K.sue

tq k.sue.dah nk jd kn.redha je la

Luv like this.... said...

Yana

Rase cam fobia jek Yana.x moh bwk keta nek public transport slmat kot.

awk hati2 drive tau.

Luv like this.... said...

Ryna

so ryna tahu kn cmne takutnya..lepas ni kena hati2.malang x berbau.

m.a.r.i.n.a.r.i.z.u.a.n. said...

woitt!!! ko langgar org yekkk... aku dah agak dah mase ko ckp kat facebook tu.... ko gie mane masa tu? masa kita exciden 2 x melibat kan orgg... cume exciden mto je melibatkan kita berdua....

m.a.r.i.n.a.r.i.z.u.a.n. said...

dtglah umah story2.. nak dengar lebih lanjuttt....

Luv like this.... said...

Na..t la free aku dtg.selalu tgk umh ko tutup jek.he he he

faRhaNa said...

ouh, sy baca pun gerun..malang tak berbau..kdg2 pun bile bwk keta seriau dgn penjalan kaki serta yg bwk motosikal..semoga awk tabah yer..mesti maseh trauma dan fobiakan??