Click Sini

Wednesday, May 6, 2009

**Mau sambung belajar**

Satu benda y aku lom archive lagi sampai arini adalah....sekeping sijil y di beri nama IJAZAH....aku sangat la mahu sambung belajar...hati kecik ni selalu cakap klu ade degree baru la leh rase rase gji 3-4k ni...fakta ok!
masih bersyukur dengan gaji skng ni tp rasenya ckup mkan pkai saja...xde la bole berlibur, buang duit selalu di GUESS ke Coach ke...??tp demi mase depan y lebey terjamin dan minat ku y msih mau belajar ini...akan ku turutkn hajat hati ni...insyallah..tp y pasti 4time la.bukn x mau fulltime..komitmen aku adalah sgt tinggi sebagai anak sulong...ape pilihan y aku ada.dan sebagai anak sulong aku la pokok y bakal memayungi ahli keluarga ku...ayt x bole blahh ok!dan aku berhajat mau memberikn kebahagian kepada mak...mak i luv..mgkin sekarang aku masih x mampu untuk bagi ape2 kat mak tp satu hari esok...insyallah
Open Universiti sudah register tinggal tunggu sijil pengesahan saje untuk diposkan....perbincangan telah dibuat dgn En Bob...
Dia memang penyokong aku...ahh kamu ni!tidak pernah berkata tidak pada keputusan y selalu aku buat...itulah dia soulmate kan....cube mencarik titik persefahaman tapi ada syarat........lorrrr kok gitu plak!!syarat nya adalah usaha murni ku itu harus dilaksanakn selepas mjlis perkahwinan....itu je ke syaratnya...bikin hati gundah sajorkk
cuak gak aku...mne la tau dia x izinkan ke...kang tanpa restu susah plak ilmu tu nak masuk pale.iyalah...siap bersyarat la bagai!ingat syarat ape....loan x perlu risau...akan ku korek EPF (ni pon tok mase depan gak kan)...tp tanggujawab semakin bertambah....bergelar pelajar dalam mase y same seorang pekerja dan juga isteri!mampu ke aku...klu tambah lagi 1 title...momy to be....masak masak!


**Semoga Allah melorongkan jalan y lurus dan terbek untuk aku dan rakan2 sekalin.....amin (cepat2 aminnnn...lebih 40 org berdoa insyallah termakbul)**

4 comments:

SINCHAN KPTM said...

yup...bgus tu smbug blaja..sye pn ingt nak smbg wat deg..tp mayb lps kawen..en tunang pn kate nak smbg master..kite stdy same2..ekkeeke..mcm satu course je kiteorg ni..jauh gler lari...tp kene wat part time la stdy..ekekeke

~ Hariza Akmar ~ said...

ish..ish..sama la kita..
teringinnya nak smbung study..
tp syaratnya sama la cam farah..
en tunang suh smbung lps dah kawen..
adeh la..tapi nak kawennya lagi 7 bulan..
lamanya nak tunggu..
apapun, nak 1000 daya..taknak 1000 dalih..
chaiyuk..!chaiyuk..!slmt smbung belaja.. :)

my hidden stories said...

adaa degree dapat gaji RM3-4K benarkahh??

hehe...dalam realiti hidup saya..belum capai lagi...maybe lps ada experience kejer 5-6 thn adalah kott..??

p/s: gaji RM2K pun susah nak capai..inikan 3K

Luv like this.... said...

Sinchan...moh kita smbng sesame!jom kita pegang title banyak..neway congrats yer

Iza..tul tu!ape y penting kerjasama..asal kn minat kita ada insyallah

my hidden stories..klu compare ngn pemegang SPM lagi arr..kot2 nk dpt 2 tu pon mkn tahun!huhu...insyallah klu rejeki tu ada