Click Sini

Thursday, March 17, 2011

Botol Susu Free BPA

As Salam

Semalam telah menyopim sejumlah botol susu untuk kegunaan Qaid. Botol susu yang lame pon dah berusia 3 bulan jadi sedang elok la kan kita ganti yang baru. Sebenarnye berapa lame usia botol susu eh?? Dari pembacaan ada yang kata 3 bulan, ada yang kata 6 bulan? Sesiapa ada info??

Yang pasti semua free BPA la kan, ambil langkah awal untuk si manja sayang. Beli brand anakku dengan Baby Kiko. Nak grab Avent sebijik tak cukup plak duitnye. Baby Kiko pon bagus jugak, siap ada advertisment pasal botol dorang free BPA lagi plus murah je, tak sampai RM 10 per botol. Anakku siap cop dekat botol free BPA pon tak mahal jugak RM 9 per botol.

**Mumy2 semua...dah tukar ke belum botol susu anak2??Kalau yang pakai botol susu original tak perlu susah lerr**

Jom2 cuci-cuci mata di blogshop saya

6 comments:

nanonano said...

dah slamat membuang pun semua btl2 yg xbley dipercayai tuhh :p

Luv like this.... said...

na-bagus2...jgn tunggu lame2 kan

NURUL JAMIAN said...

Nurul rasa botol susu boleh ditukar dalam masa 6 bulan kalau bab puting dia tu je sebulan sekali ke tukar.

oh murahnya mcm nak pergi cari lah. Raina pakai MAM. sebab anak dara tu memilih nak puting jenis leper kalau putih jenis bulat dia tolak botol tu. sabau je lah. hehe

m@Ri@ said...

em botol leh tukar 6bulan sekali..tp kalau jarang guna leh lewat skit dlm setahun mcm tu..tgk pd keadaan botol..

aqil nak botol yg wide neck je..aduih penat..

Peri PiA said...

dah lame dah kan ,aduhai

sharEna said...

bagusnya. murah jer. rasanya 3 bln je fahana tempoh dia.

klu avent, yg putih tu tahan 3 bln, yg colour honey tu tahan 6 bln =)

tp klu nk ikot, asal xde calar dlm botol, shud be ok. puting kene tukar kerap sket la. nmpk kotor tu blh la tukar =)