Click Sini

Monday, March 21, 2011

Progress Baby Boy Slow Eh?

As Salam

Mumy Qaid ni nak tanye la...baby boy memang lambat eh progress pergerakanye?? Aritu dia ade la start ngiring2 dah pastu dah tak nampak lagi aktiviti mengiring2 dia.

Memang la ignore ape je orang keliling dok compare dengan anak2 dia...tapi lame2 terkesan jugak dekat hati. Atau sebab Qaid yang sedikit bam bam sebab tu dia lambat kot. Dari pembacaan aku, baby masa usia 3-4 bulan la ini la start dah mengiring lepas itu meniarap. Qaid dalam usia2 ni la sekarang.

Sebenarnye tak kisah pon cepat ke lambat tapi tipu la kalau tak kisah langsung kan cuma almaklumla saya ni kan kalut sikit..hehe

**Go Qaid....tapi tang mulut memang superb la Qaid. Saya cakap sepatah, dia balas 10 patah. Tah ape la dia nak cakap tu kan..hehe**

8 comments:

NURUL JAMIAN said...

dulu masa raina umur belum menginjak setahun ramai gak ckp baby boy lambat baby girl cpt sbb merka dok compare tgk raina semuanya cpt mcm mengiring umur 3 bulan, berguling, merangkak umur 5,6 bulan. tumbuh gigi umur 6 bulan, jalan umur 11 bulan.

tapi ada gak nurul tgk baby girl lambat baby boy cpt progress mereka.

tu nurul rasa nurul tak percaya ckp2 org tu semua farhana sbb progress baby ni bergantung pada kemampuan baby tu sendiri. lambat atau cpt tak kisah farhana jgn risau lambat-laun dia mesti buat punya. tak boleh di paksa. tapi farhana bagi support kat qaid.

qaid lambat tak pe farhana janji di sihat kan? go go qaid :)

Peri PiA said...

InsyAllah ;)

Luv like this.... said...

nurul-btol nurul ckp tu, ikut kemampuan baby jgak kan y penting support dari parent dia. thank nurul

PeriPia-thank u..:)
insyallah

Mrs.aisheiteru said...

its ok farhana!jgn risau. stp baby lain2 gaya. insyallah yg penting Qaid sehat!

go Qaid go!

MyRule said...

X tau la plak..

Tapi setiap baby kan x sama pembesaran dia..

My baby umur 5 bulan setengah baru reti menirap..berat 8.5kg.

So, jgn risau ye..:)

m@Ri@ said...

pd maria setiap baby tu ada progress dia masing2..jgn compare tp encourage diorg utk buat sesuatu tu..mcm aqil dulu semua laju (mengiring,merangkak,duduk dll) tapi bab berjalan lambat..skrg baru berjalan..dah setahun 3bulan..so dont worry okay..

Puan Nurul said...

Setuju2... rasanya xde kaitan dgn bb boy or girl. bgantung pada bb tu sdiri. Tapi kita pon kne rajin latih and support bb tu, so die xmalas or manja nk cuba (cm anak buah bb boy..). Kadang2 sbb dgn parents, die manja sket, tp kalo dgn kt rumah nenek, main2 dgn auntie and uncle... die da bole berdikari.

Support Qaid! Go Qaid!!! :-)

Luv like this.... said...

kan setiap anak lain2 tumbesarannye so as a parent patut nye kita kena bg support pd bb kita bukan dok pendam rase compare ank sendri dgn ank org lain...tq all!!

go qaid...mama nk belikn plygym mat untuk awk nanti petang!!