Click Sini

Tuesday, March 15, 2011

Ubat Untuk Bayi?Bole Ke?

As Salam

Kawan-kawan sekalian...nak tanya la

Baby bole ke makan ubat batuk?Ubat cairkan kahak??

Qaid ada masalah macam ada kahak la tapi dia tak selsema. Kami bawak dia pergi klinik biasa mase balik kampung hari itu kan, nurse klinik tu terus tanya ada demam ke tak? Selang 5 minit lepas tu dia panggil nama qaid siap da ada ubat.

Dia bagi ubat batuk dengan ubat cairkan kahak. Kita pon pelik jugak, kenapa tak jumpa doc, nurse kata ini masalah biasa bagi bayi, ubat ini atas perskripsi doctor tapi aku masih ragu-ragu la.

**Please help mumy**

2 comments:

NURUL JAMIAN said...

ubat utk baby dia lain sikit kalau doc kata ubat tu sesuai utk baby ok lah tu farhana

sharEna said...

boleh je bg ubat. ikot je preskripsi doc tue...