Click Sini

Wednesday, March 23, 2011

Akibat Berpantang Main-Main

As salam

2 bulan kebelakangan ni aku selalu muntah, pening kepala. Serius mengalahkan time pregy dulu. Bile start pening kepala mula la Qaid aku pass dekat en suami suruh dia layan Qaid. Pening kepala ni akan baik bile aku dah muntah kan segala isi perut. Kenapa yer? Masuk angin ke?

Bile mengadu dekat mak, mula la syarahan dia..dia kata aku time pantang main2, Berparam berpilis malas jadinya seperti sekarang ni la. Betul ke? Lagi satu, aku tak pergi urut-urut badan kasi segala angin keluar..tu yang jadi badan berangin jer..hurmmmm

**Sekarang macam rase nak berparam berpilis balik..kasi habis stock y berbaki banyak. Menyesal tiada gunanye**

8 comments:

Peri PiA said...

seksa dulu,selesa kemudian

xde pengalaman lagi hehe

afni+hafiz=dani said...

mungkin la kot.kata org, kalo pantang main2, nnt akakn kerap sakit urat. afni dulu pun main2

Mrs.aisheiteru said...

ke Qaid nak ade adik??? hehee.

sy pun pantang main jgak. huhu. byk pantang mkn je. param pilis byk berbaki. huhu

Dayu said...

hehehe kelakar la farah statement last tu
boleh tak erk??
sama la, skrg pun selalu rasa sakit2 tulang, senang je rasa sejuk smpai ke tulang

gi urut la farah

Luv like this.... said...

pia-nanti awk jgn 4low cara sy..huhu

afni-so skrng ada rase sakit2 ke?

faeza-adik???tidak sama sekali..Pn P dtg dengan teratur :)

Dayu-klau la bole pkai balik, pastu segala sakit2 tu ilang, akn ku buat begitu

mun said...

hurm mungkinlah kot...mun masa pantang memang betol2 tau..alhamdulillah sampai sekarang jrg nak skt2 bdn....lenguh2....mun c-zer tau awak..ape kata awk pegi berurut pastue mula mkn jamu...

NURUL JAMIAN said...

samalah nurul dulu berpantang koboi skrg ni mcm menyesal bila tgk perut gedebeh

Puan Nurul said...

Huhuuh ade jugak pantang main2 eh.. Anyway, jd pengajaran pada sume tmasuk saya hikhik... Tp, btul ke xgi berurut?? Xsakit badan ke...

Ada jek baca blog2 lain, kata lepas diorg berurut tu badan rasa lega, lancarkan peredaran darah, mne urat2 simpul, angin sume dapat kluar dgn lancar...

Xsabar plak rasa nk bersalin dan berurut, sebab sakit2 badan.. tp berpantang???? aduihh dgr cm scary jek -_-"