Click Sini

Thursday, October 21, 2010

I Luv My Mum..:)

Salam All

Aku kire bertuah...bukan la manja mengada-ngada tak bertempat.Aku duduk dengan emak aku, emak aku pon keje tapi time keje dia lebih awal pergi keje dan balik awal of kos la.

Chemistry aku dengan mak agak kuat jugak. Aku jarang request suruh mak masak tue, masak nie. Yerla..mak aku pon keje, patutnye aku la y jadi tukang masak dia kan tapi selalu adalah terbalik. Tau-tau jela keinginan orang-orang pregnant nie..kadang-kadang bole jadi lain macam.

Teringin makan ubi goreng..tup2 aku balik keje tengok mak aku tengah basuh ubi nak goreng katenya walhal aku tak penah cakap pon aku nak makan ubi.

Teringin sangat nak makan pengat...cakap kat mak aku tetibe dia pon cakap dah 2-3 ari ni dia asik terbayang pengat pisang tapi kat kedai tak ada pisang jadi dia hold dulu la...see magic cam magika kan??

Feveret lauk ahli keluarga umah aku adalah ayam...bole dikatakan ayam ari ni, esok ayam, esok lagi ayam pon dorang tak boring. Kalau ada ayam baru selera makan dorang. Last week, 4 ari berturut-turut makan ayam. Tekak aku dah teringin makan sambal ikan bilis ingat balik keja tue kalau mak masak ayam lagi memang aku cari ikan bilis kat kedai.Balik keje bukak tudung saji tengok...sambal ikan bilis semangkuk dah siap.

**Saya sayang mak saya... :-)**

3 comments:

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

saya rindu laksa yg mak saya selalu masak....mak saya kat aloq staq

=[

Luv like this.... said...

camtu yanie kena balik kmpung la makan laksa mak..he he!!sure sedap kan??

NURUL said...

ummie ngah raina si dhila tu suka sgt makan laksa. dia buat laksa sedap