Click Sini

Thursday, October 21, 2010

Chenta Hati Ku

Salam All

Gumbira rase hati dah dapat tengok baby.Semalam appoitment dengan Vission Colleage sangattt la puas hati.Even terlambat sikit sebab kami lost...aku la punca kesesatan barat tue.Habis satu Kelana Jaya tue kami main pusing-pusing.Korang bayang la, salin no fon salah, address tak ada..mau tak hangin suamiku itu. Ampun suami.Luckily Vision tu call untuk tanya appoitment jadi ke tak,kalau tak memang kami dah patah balik umah la jawabnye.

Sampai terus isi form..ingatkn nak buat detail scan tapi dah terlewat..mase terbaik adalah sekitar 19-22 minggu so aku scan 3D/4D saja lah.Sonografpher pompuan so tak lah malu sangat kan.Tapi baby semalam tido dengan lena, puas dah kami kacau-kacau dia,habis perut aku digegar2 tapi dia maintain cool jek kat dalam tue,siap tutup muka lagi.Last2 si tukang tilik tu giveup,suh aku p jalan-jalan makan-makan dulu kasi baby bangun....kelakar pon ada. Yang penting muke suami y macam Ah Long tak dapat kutip hutang gara-gara bengang dengan aku terus jadi smilling face...itu aku suka sangat-sangat.

Tengah-tengah minum tu aku ada rase dia gerak-gerak,terus suruh suami makan cepat-cepat n masuk scan balik.Sangat puas hati akhirnya dapat tengok muka chubby baby, dapat tengok gender dia sekali.......waaaa tembam cam i okey muke dia.Alhamdulilah dapat jugak menatap muke si kecik tue.Overall puas hati la dengan Vision tue, RM 90+CD dan dia scan dalam 45 minit camtu.Tengok jugak kerjasama dari baby.Kena macam kes aku semalam dekat sejam juga kena belek-belek.

**So, apakah jantina dia?????korang teka la....will inform and upload pic later okey**

13 comments:

nadeera said...

awak,kat maner ek tempat tu??dulu tak silap dekat area2 mekd kat depan gaint tu..skrg org kata dah tukar tmpat..ader alamat n num phone tak??nak :-) tq

Luv like this.... said...

nad sy dah reply tru chat box.masih di area ctu jugak cume kali ni landmark dia depan baker's cottage belkang kfc plak..he he

.:Mrs. Engineer:. said...

ni skali ngn full scan ke?sy igt nk wt gk full scan nnt... :)

Luv like this.... said...

yani-baru msuk 22 weks kn??sedang elok la p wat detail scan tue..y sy punya ni just 3D/4D scan jek..dpt la tgok muke dia,gender dia

p/s: detail scan rm 120 jek kat situ..murah

.:Mrs. Engineer:. said...

ooo...ok... :) btw, anda di tag ye... :) http://ekyanie.blogspot.com/2010/10/sape-nak-hadiah-free-dari-paris.html

nadeera said...

oh yer ker..kalau area tu tau la..tq yer...kalau nak gi kena buat temujanji dulu ker??

m.a.r.i.n.a.r.i.z.u.a.n. said...

mesti baby tuh ada mcm muke cik nina cikit kan.. hahahaha..

Cik Shu said...

Salam awak, first time comment nih. Kat mana vision tu? Tau tak kat mana lagi yang ada 3D/4D scan? Saya tinggal kat sentul.

Luv like this.... said...

nad-rasenya la!!call try tanye okey..:)

mek na-muka cam kamu??idung cam kamu x pee :p

Luv like this.... said...

cik shu-thank drop comment eh

visson tue dekat kelana jaya tp klu area sentul x pasti la.saya stay kat shah alam.cuba try goggle :)

rDnA said...

teringin gak nk gi sini..tp tak tau bila.driver busy.weekend agak2 ada buat x???

Luv like this.... said...

rdna-weekend x pasti la dear sb rase cam ofis hour jek appooitment dia..lg satu y sy rase macm ok2 base on my frenz pnya experiance adalah di UMRA specialist Hosp,shah alam area infront stadium shah alam..cas rm 120 4 3D scan..try goggle 4 info okey :)

rDnA said...

thanks for info..actly dh cntct dh vision tu dia kata buat during weekdays jer.so husbnd decide nk bt kt senawang..klu takde ape2 hal nk g rabu ni