Click Sini

Tuesday, July 19, 2011

Financial Problem...

Assalam

Nak meluahkan sesuatu...siapa tak suke baca luahan hati sesorang bole la click X tu!!

Lately ni mood blogging sungguh ke laut. Sangat2 tight dengan masalah keluarga, masalah diri sendri. Itu belum lagi masaalah dengan tempat keje lagi. Selalu cuti buat boss aku tarik muke 16'' dia dekat aku, belum lagi kawan2 yang memerli2...ok aku terima jer tapi selalu cuti aku bersebab walaupun emergency. Tak pernah aku mintak benda-benda tu jadi kat aku

Masalah kewangan la yang sangat2 buat aku pening kepala 2-3 bulan ni. Macam2 hal jadi, sekejap kereta breakdown, kejap lagi motor plak buat hal. Adey..pening kepala kalau masalaah datang bertimpa-timpa...ibarat jatuh ditimpa tangga. Nasib la sakit pening ada hospital panel, kalau tak menggaru jugak la laki bini nak mencarik duit kalau anak sakit.

Kewangan memang menjerat kami sekarang ni. Bak kata lagu Salleh Yaakub tu, gali lubang tutup lubang buat hutang bayar hutang..wakakaka!! Sampai kan pernah en husband nak jual rayban yang dia sayang dekat cash and converter tapi tak sampai hati bini dia nak proceed ke yes!! Sungguh desperate kan??Kalau dah jual nak beli balik macam tak mampu kan...jadi nanti-nanti dulu la aku cakap. Series memang tak sampai hati sebenarnye.

Sekarang ni ape yang bole kami buat adalah berjimat cermat sehabis baik. Plan nak kesana-sini semua hold dulu kasi kewangan stabil balik. Hujung minggu membatukan diri dekat rumah tapi kekadang tak tahan keluar jugak ambil angin bawak Qaid pergi floria..kehkeh

**Sangat penat menahan diri sopping2, makan2, baju bajan n etc..huwaaaa**

9 comments:

HANIDAH said...

sabar ye kak farah.dugaan.pasti de hkmh nye..

Luv like this.... said...

insyallah..life must go on!!

mun said...

sabar farah..ini semua dugaan hidup....sabar ye..insyaallah...

.:Mrs. Engineer:. said...

sabar eh farah...insyaALLAH akan ade rezeki dtg nnt...

HANIDAH said...

kak farah wt side inocme la..

Luv like this.... said...

TQ mun n yanie..dlm gelap insyallah ada sinar baru..insyallah

fuhh..ayat!!hehe

Hanidah-ermm...da ade blogshop tp tak bape nak laju sgt bisnes dia. ate jgn la pomot suh join hai-o, bengkok la nak crik capital

HANIDAH said...

btl kn la network die biar org search barang je link blog kte pn kuar gak..

♥ dak pink said...

Sabar lah.
Semua org yang baru kawen & ada anak akan mengalami benda yg sama.

Bak kata sifu ai,
5 tahun di awal perkahwinan, masalah financial adalah masalah utama setiap pasangan.

Luv like this.... said...

dak pink-itu la yer...tq dear :)