Click Sini

Wednesday, November 10, 2010

Annur Seksyen 6 Shah Alam

Salam All

Malam tadi borak-borak dengan Nina and dia ada mention pasal tempat anak buah dia lahir dekat Annur Shah Alam. Aku ingat selama ni kakak dia deliver dekat UMRA Shah Alam, silap rupenya.

Yang bagusnya pasal hospital ini, according to her la, sangat-sangat islamic. Mase sakit-sakit nak push, sakit-sakit constraction, dia ajar kita ayat-ayat suci Al-quran. Biasanya ayat ayat yang sinonim dengan wanita hamil ni Surah Yusuf,Mariam, Al-fatihah, Ayat Kursi dan etc la. Bagus nye hospital ni kan.

Jadi pagi tadi, semangat la aku goggle web Annur ni tapi nampaknya macam tak ada laman web sendri pulak. Tapi ada la Yellowpages update pakej untuk delivery kat situ. So far, rate dia murah la jugak.

Tapi, okey ada tapinya fasiliti dia kurang moden katenya. Bilik macam so-so saje dan bangunan hospital pon macam bangunan lame katenya. Kena buat tempahan awal untuk bersalin kat situ kalau tak silap la sebab bilik dia tak banyak katenya. Okey, kalu ada kesempatan aku nak survey dan buat checkup kat situ untuk sesi tinjau-tinjau..he he

**Nak tanya la, betul ke kalau nak deliver di hospital serdang @ putrajaya, kita kena beralamat di sekitar area yang berkenaan??pls share...**

7 comments:

Peri PiA said...

betul3... kena alamat di puchong dan sekitar if nak deliver kat Putrajaya

Mrs.aisheiteru said...

annur bangi pun ok jgak. islamic. http://www.annur.com.my/

pasal serdang n putrajaya tu. mmg ade jgak dgr kes mcm tu. tp better tanya diaorg la kan. kalo nak bersalin kat situ btter dptkan refference letter dr KK. then pegila checkup n wat appointment kat hospital.kira mcm nak book bersalin kat situ la.

NURUL said...

dulu raina sunat kat annur sek 6 shah alam tu tp check up semua di UMRA.

mmg islamic tp tempat dia mcm dah buruk sikit ana. mcm tak selesa berbanding UMRA. tp islamic tu yg bagus.

faRhaNa said...

awak, mmg cm tuh la..kena address kat area hospital sajor...tp if emergency n katil byk kosong dorg terima jer..:-)

Luv like this.... said...

Peri Pia-Agak2 kalu guna alamat sedara mara bole kan??dorng bukan tau..hehe


Mrs Aisheteru-dah tgok2 jugak tapi klu pilih priwate mgkin ambil disekitar shah alam jek..dekat dgn rumah

Nurul-kawan pon cakap cmtu...bangunan dia lame tapi y penting islamic n service bagus jugak katenya!!

Farhana-klu camtu nak buat2 emergency case lorr...buat2 terjalan2 putrajaya pastu rase sakit perut plk..bole gitu :)

~ iza ~ said...

sblm ni penah jugak tanya psl ni kat KK..dia cakap ok je even alamat jauh..jnji ada reference letter dr KK, ditujukan khas pd hospital bkenaan..insyaAllah putrajaya @ serdang terima..
tp dgr citer, serdang is better..tak crowded sgt..

Luv like this.... said...

iza-penah tanya dgn doc, dia pon ckp camtu.nanti amik kat KK,dorang akan prepare mase last2 checkup cmtu la.nanti cnfirm balik dgn doc la.