Click Sini

Wednesday, July 7, 2010

Air Gula..hu hu

Salam All
Semalam telah mencutikan diri untuk membuat kad merah ibu2 mengandung..yepp!!semalam adalah hari bersama ibu2 mengandung.Macam2 ragam aku jumpa baik ibu mengandung atau bayi2 mereka.Rase macam duduk dekat tadika pon ade rasenya.
Hardoi...penat tak payah cakap la.Dari kul 9 pagi sampai 1 petang aku bertapa dekat klinik tu.Nasib ade jumpe kawan sekolah lama, itu pon kejap je dapat borak sebab 2 jam lepas tu dia punya giliran dah habis.Tinggal la haku tercanggak2,sibuk dok agah2 baby orang.Lain kali nak bawak bahan pembacaan la biar x bosan.
Semalam juga telah mendapat arahan untuk minum AIR GULA.....uwargghhh!!pe kes,1st time visit dah kantoi kena minum air gula.Ingat bole la settle minum air tu semalam, sekali dia bagi date lain dengan klinik lain dahhhh..Doc India tu cakap berat awak lebih _ _ Kg (nak reveal ke),yer la...75 kg!Kena minum air gula untuk check awak ada ape2 problem tak...Camne rase air gula tu wehhh, benda ya aku paling seriau dengar dari mumy2 preggy tu psl air gula!! Tak sedap ke wehh??alololo....kalu lari bole tak??Doc jugak cakap aku kurang darah...hu hu!minum susu 2 x sehari..sedap upenya susu anmum perasa cokelet tu.
Confius jugak diri ni samada nak teruskan checkup kat klinik kesihatan atau pon continue je dekat klinik family.Kalau klinik biasa ada ke kena mnum air2 gula ni jugak??Serius...sakit muntut aku aku tunggu lame2 ni.Dengan pinggang y makin berdenyut2, serupe orang tua daaa...
**Mahu terus ke Klinik kesihatan ke atau continue saje klinik biasa**

8 comments:

Anonymous said...

tahniah!air gula seperti air sirap yang tak bubuh air..huhuh begitu la rasanya...kolo tahan sekali teguk..kolo tak tahan minum sikit2 tau!tp jgn smpai muntah..kolo muntah kena ambil lagi skali..

-evyn4ever-

Luv like this.... said...

hai Eveyn...

lame tak bace blog evyn sb dah kehilngan link (klu betul la evyn tu).apa khabar kamu??

Cam disaster je bnyi nyerr!!xpe la..for me n baby sake, akan ku telan jua...hu hu

faRhaNa said...

wow, lama giler seh duk kt klinik kesihatan tuh...leh kematu!!hahaha..hope u tabah okeh!!:)

.:Mrs. Engineer:. said...

sy dgr cite ma fren, mmg disaster gle minum tu...tkt gk kne minum nnt...he3

Luv like this.... said...

Farhana-memang lame okey!!kaw tu kaw kmpung,rasenya ada 3 kmpung berpusat dekat klinik kesihatan tu..memang kematu muntut.smlm dah hmpir2 melarikan diri jugak..hu hu

Mrs Engineer-Jga mkn elok2.Banyakan rest.Sbnarnye sy pon blurr nape dia suh sy mnum air gula tu.Ada tnye rakan2 y berat badan lebih kurang sy dorang xde plk kena mnum...harap2 xde ape2 msalah siyes la

fikaryna said...

dear, lame cam tuh ek..apa2 pun.. mommy 2 b kena banyak2 sabar..huhu..

Luv like this.... said...

Ryna-

Dear..tgh sbar la ni!!klu tak sabar memang sy dah cabuttt..ha ha

Amy-Wan said...

after this datang sebelum 730 tau! amy selalu buat camtu..so dpt no awal..dlm kol 9 gitu dh setel.. =))

as for air gula..kalau KK punya lebih ok berbanding klinik biasa..kurang manis..tapi tetap hazab! kalau leh telan dengan cepat..sebab kalau hold2..memang akan rasa nak muntah..xpe..untuk baby..gagahkan diri ye! =))