Click Sini

Friday, July 9, 2010

Nak Buah Cempedak

Salam All
Terbaca di blog ekyanie (Mrs Engineer) di mkn cempedak goreng...wa wa wa!! Terus gigih mencari buah cempedak tak pon cempedak goreng. Tp misi adalah gagal sebab tak jumpe pon cempedak goreng atau pon buah cempedak.Saje2 la post la kat FB kot2 lah suami bace then bersusah payah pergi mencari memandangkn dia cti semalam..tidak sama sekali!!Malam semalam keluar mate dok melilau kedai2 buah kot2 la ada kn tp hampa jugak...smpai aku bole naik angin dengan suami!!ni sume salah dia..kejam kan aku? Tak pasal2 plak dia jadi bahan muncung aku.
Petang ni ada pasar malam, harus carik smpai dapat. Kalau tak ade y muncung panjang bole sangkut baldi. Berani la main main dengan keinginan aku wahai buah.Dapat nanti siap la ko buah cempedak.Bole kn orang pregnant makan cempedak??

Habis citer buah cempedak, sekarang ni antibodi sangat lemah kan? Senang sgt kena selsema, demam pon kadang kadang main acah2. Kejap mcm demam kejap macam ok. Kalau dulu demam setahun sekali pon jarang tp sekarang agak kerap. Muke pon dah cop muke MC.Sekarang ni memang kurangkn minum2 ais bagai. Mnum air masak je banyak2 tp tdo tetap dlm aircond sebab kepanasan badan. Tau2 sok pagi dah sok sek sok sek je hidung..hu hu!

Bab bab emosi jangan cakap la. Kekadang sikit2 hal pon aku le tetibe jadi touching. Kan isnin ni aku p minum air gula dekat KK Klang.That area memang aku x biasa la, pulak tu isnin ni suami tak dapat cuti.Tetibe plak aku jadi mengada2 mcm tak bole drive sendri.Selalu ok je aku bawak keta sane cni. Nak manja2 plak..ha ha

**Nasib suami cam cool je nengok perangai bini dia y tah pape tuhh**


4 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

he3...mmg susah nk cr cempedak...sy bli ari tu pn kt PD...sekilo RM5...awk dok area mne?sbab kt bangi, ade gk...member2 ma hubby yg bgtau... :)

Luv like this.... said...

sy dok kat shah alam la awk...xpe2 akn ku usahakn smpai ketemu.x jumpe gak siap2 la packing baju p mlka, sb kat melaka sy nmpk bnyakkk

Ija1202 said...

Rasanya buah ni dah byk org jual...br je beli utk ke-2x smlm dlm ms 1 bulan...penangan buah ni..perut yg baru 3 1/2 bulan dah mcm 5 bulan...kembung perut dgn angin :)

Luv like this.... said...

Ija- dah pregnant eh??eh citer2 pon??pape pon congrats ea..take care tau!!BB kita cam sebaya je...:)