Click Sini

Monday, May 3, 2010

1 perasaan...jeles!!

Salam All

Errkk..lame x tulis citer!!he he...bz skit!Idea pon x bape nk ade so perap la blog jap smpai la ari ni, tetibe mood nk menulis ari ni ade tp kisahnye mgkin sikit anoyying kutt.

Hurrmm..sebenarnye aku sedang agak emosi (xde la emosi mane pon) bile kisah2 anak emas / anak harapan keluarga tonggak bahagia ( tu dia..)dibangkitkan!!yes of kos la...aku bkn ank emas!mgkin klu aku ank emas x keluar la citer ni.

Sbnarnye bkn nk citer psl aku, tapi keluarga baru y aku baru join 2 bulan lepas!!w/pon dah lame kenal tp selagi org kate x de ape2 hubungan kekeluargaan, mgkin kite x tau lgi mcmmane perangai sorang2 ahli k'guarga dia.

Ade beberape kejadian y agak mencalarkn hati aku (en hasben tu mcm xde perasan jek). Pena sekali tu dorang buat knduri kesyukuran la kutt tok smbut org baru,memang la xde buat besr2 ke ape. Tp ape salahnye inform la kt kami ni y bkn jauh mne pon!klu takat melaka tu sejam setengah dah bole smpai.esoknye bile aku balik kmpung tgok pinggan magkuk bnyk kuar tau la aku ade mjlis smlam y kami lngsung x thu menahu!!bile tanye2, tanpa rasa bersalah bgtau smlm ada mjlis buat knduri adik bla...bla...bla....!!hati cam dah terasa sikit!!tp aku selalu buat dunno jerr..!

Baru2 ni,ade smbutan hari jadi.saje kami balik awal ari jumaat ptg,smpai2 umh borak2,dgr la statement y adik x bole balik,kena standbay duty la,xde org nk beli duty dia...bla..bla...!!Kan aku dah ckp,kalu adik x bole balik, korang pon x yah la balik....owhhh!!sgt2 x bole terima ayt tu..kami balik bkn nk sgt mkn belanja seafood tp lebih kepada nak menziarah org tua!!aku pndng muke suami, tp dia mcm x dgr je wording tu..halus bak belati kut!!tu belum lagi bile kami y ada kat kmpung, asik sibuk nk 3G dgn adik y x balik kmpung (mgkin dia rndu cucu dia)report segala aktiviti dorang tp kalu kami y x balik, xde sorang pon y nk call report aktiviti dorang okehh!!

Aku pon pena dgr rungutan dari en hasben, tapi aku suh dia wat bodo jek.jalankn tanggujawab sbgai ank y penting jgn derhaka...tp kekadang aku y tewas dgn perasan aku sdri!buat aku rase nyampah dgn dorang2..ni la bila cemburu mengkuasai diri!!mgkin aku y berperasaan lebih2 kott!

**opppsss..ni dah kes membuka pekung di dada, maaflah!!sy x bole nk pendam sorang2.sy manusia biasa, bkn ank menantu intan payung emas**

9 comments:

sHarEna said...

biase la bile da kawen mcm2 hal timbul. dulu ade family sndiri je, skrg dh ade 2. terasa2 nie mmg pkr biasa. jgn pk sgt, nnti mkn hati..

Luv like this.... said...

AWK...

Kasi la tips cmne nk ignore je perasan jeles tu!!hu hu...susah la sy ni, pendendam jugak orngye!!ni memang lame2 bole kena barah hati..he he (mntak jauhkn)

-yani- said...

fahana,
nak ignore mcm tu jek mmg tak boleh sy raselah..mmg akan terfikir2 bukan sbb pendendam ke apa.. mcm natural lah gitu.. erm apa kata awk anggap je lah diorang lupe nak inform awk psl kenduri tu.. and diorang tak tahu kot yg handphone awk canggih gak.. leh 3g.. diorang tak tahu tu.. apa kata pas ni.. awk start dulu ber3g dgn diorang..:) okay?

Aishah Rahim said...

Perasaan jeles ni memang tak asing pon daripada perempuan. Lelaki memang takkan paham. Kadang-kadang, bila kita terguris ke hape, suami boleh buat dunno aje.

Tips saya, buat bodoh aje. Makin awak lama, makinlah awak biasa. Take it easy okeh?

Luv like this.... said...

Yani-hp sy la y dorang wat 3g dgn si adik tu tp hp si adik tu x pena pon 3g kami 2org bile time dia ade kt kmpung...mgkin sy bole buat2 x kisah je sb sy dah biasa

Aisyah-wat dunno je kan aisyah!!mls pk pnjng2 wat semak hotak!!sesekali kena, blog ni la magsanye..he he

ElyaElmo said...

xmo kecik2 hatikk...hik3

NURUL said...

wat dunno je farhana.

Yana@Nana said...

salam singah.. ye..

sila2 lah singah di blog sy..

Senorita AiN said...

ya ampun, aku juga takut tjadi pada aku, mntk2 dijauhkan laaa....