Click Sini

Tuesday, April 20, 2010

Yang terindah....

Salam All

Tetibe terflash back kehidupan dulu..sekitar 5 thn y lepas!!lepas2 abs study dpt kerja dgn sorang ahli politik di sek 11 shah alam.Hurrmm gaji..x yah mention ar!!wat malu bekas menteri tu jek.Time ni en hasben keje 4time di baskin Robbins Tesco Puchong.Yang bes nye pagi dia dtg amik,petang kalu da abis shift dia jugak dtg!!jarang naik bus la...bahgia idup ku rsakn!!he he

Selang 2 mngu keje kat ctu,sebelah tu ade bnk nk pkai kerani lelaki sahaja, then aku tulun la applykn en hasben!!dpat..syukur!!walau gaji rm 25/day (keje 20 hari sebulan...namo jo bank!kerani smbilan cmtu la nsibnye!!haisshh) so lagi ar senang kan aku nk p keje..x yah susah2 nek bus p keje,kami merempit bersame..lagi heaven tau, p mkn pagi same.nt lunch sesame lagi!!oww sgt bes dan sy sgt rindu zaman ini.walau time ujung bulan tu kekadang muflis sgt2 tp kalu dah berdua 2, x mkn pon x pe!!tp zaman ni kejap jek dalam 6 bulan cmtu kmdian haku dpt keje tmpat lain.msih lg p keje berantar,balik berjemput tp mkn sendri2 arr...:)tp time ni dah sedkit mampu memiliki kenderaan berbumbung

Dan smpai la fasa kehidupn skng ni y mane kami dah kahwin, aku p keje drive sendri,en hasben merempit shah alam - cheras.teringin plak rasenya nak jd mem besar cam dulu2 tp rasenya x mgkin kot wlpon keje berhmpiran sb en hasben kata dia punchcard je kul 8 30 tp mule keje start kul 6 ptg(faham tak mksud nye??)dan memang skrang ni pon jarang sgt dia balik awal.tuntutan keje,chras tu x jauh pon tp kalu dah merempit naik moto 100cc jek bole sndri pk arr!!naik kematu buntut,mengigil lutut bile trn mtor.selalunye kol 8 mlm baru balik..dgn muke penuh pertanyaan seribu tande tnye..bile la awk nk dpt keje kat area sane kann?????uwaaaa en hasben,bkn x mau tp xde rezeki lg...sabar2 la yerr

**bes kalu dpt mcm dulu2 tp x mgkin....he he**

3 comments:

k|ree said...

duk cheras kat mana...?
kita pun cheras gak...
kita naik kereta..en.hubby gi naik moto... cian dia..:(
kita follow blog awak...

Luv like this.... said...

kiree

same la keadaannye dgn kita.sian kat suami2 kita kan :)

en hasben keja dkt wisma indah cheras.mgkin pasni kene carik keje + rumah area2 sane gak.senang 2 pihak

kt pon flow blog awk juga :)

Senorita AiN said...

alahaiiii.... so manis!!! :)