Click Sini

Wednesday, December 21, 2011

Banyak Angan-Angan Ke Banyak Berangan??

Assalam

**Kekeringan buah fikiran jadi blog pon sunyi sepi sekejap**

Aku ni memang jenis orang yang banyak angan-angan (tak sedap la versi angan-angan tu mari kita tukar pada cita-cita)baru gempak ayat nie. Sudut positif cita-cita aku ni bagusnya sebab nak menambah skill kemahiran diri sendiri. Kalau bole nak jadi talented. En suami kata isteri dia banyak berangan.

Hari tu aku bersungguh sangat nak belajar make up. Belajar dah belajar dah, loan pon dah proposed dekat en suami tapi korang sendiri maklum la harga barang-barang makeup tu bukan seringgit dua kan? Yang bagus berkualiti mesti cecah puluhan-ratusan ringgit satu item. Aku pulak memang jenis tak reti nak pakai barang pirate of carribean ni. Nak yang standard belaka atau lebih baik pilih jenama-jenama dari malaysia rather then barang tiruan. So pending la cita-cita nak jadi mak dadam ni sementara waktu. Harap-harap segala step tak lupe bila barang dah ready pulak.

Wishlist next year pulak nak enter unibersiti sambung belajar. Cita-cita yang ni memang lame dah berlegar-legar dalam kepala. 3 tahun lepas sibuk kumpul duit nak kahwin. Dah kahwin pregnant terus and this year sibuk besarkan anak. kalau bole by next year insyallah bole masuk belajar. Biar pakcik yang mulut longkang tu tak bole hina-hina i sesuka hati dia lagi. Please pray for me laling-laling semua.

Dan dalam masa terdekat ni korang tahu aku berangan nak buat ape???

Tetibe rasa nak belajar menjahit la pulak. Aduhai..mana la tak dapat gelaran mak jenin kalau camni punya banyak cita-cita?? Tak kisah la mak jenin ke ape pon yang penting kalau dah minat ape pon bole jer.

**Sebahagian dari wishlist 2012**

3 comments:

Anah said...

anah pun banyak cita2, dah malas nak cari kerja teringin nak buat bisnes. dari berniaga nasi lemak skrg cita2 nk buka butik. angan2 je makin berkembang.. suami suh buat proposal sampai skrg xde ..hehehe

aziyana said...

xper..angan2 tu kadnag kala pencetus semangat :)

rDnA said...

Berangan dulu nnt jd kenyataan.dina pun suka gak berangan..tp jd realitinye belum tentu