Click Sini

Thursday, October 13, 2011

Tentang Babysitter

Assalam

Rasanye tak pernah kot cerita sangat pasal BS(baby sitter) Qaid ni kan. Yang BS Qaid kali kedua ni pangkat nenek la. Rumah pon sepelaung je dengan rumah aku. Senang gitu nak hantar nak ambik. Qaid dekat rumah BS ada abang, cucu nenek Ziah tu la. So berdua la dorang main-main selalu. Abang ada kawan adik (qaid) pon ada kawan.

Bukan nak cerita pasal ni..street to the point okey!!

2 hari lepas masa hantar Qaid aku nmpak la buai Qaid tu bergoyang-goyang. Takan kot abang tu tido dalam buai kan, Abang tu da besar kot umur 3 tahun lebih. Ringan mulut nak bertanya dekat bs tu sekali ada baby la baru 2 bulan lebih.. Nenek Ziah baru jaga dalam seminggu camtu katenya. Uikss..memag aku tak perasan.Selalu memang hantar sampai depan gate je jarang jengah dalam rumah.Aku pon terus pesan dekat Qaid jangan notty dekat baby tau. Qaid tu suke korek-korek biji mata orang. Takut jugak aku kan.

Ok fine yang problemo aku ialah kenapa nenek ziah tak inform eh? Seminggu tu Qaid ada adik baru. Bukan la aku mintak dia report kat aku atau ape. (Siapa la aku kan) . Orang tu nak jaga Qaid pon dah cukup untung. Hak dia la kan nak jaga berapa ramai pon. Tapi macam terasa something la. Qaid tu tengah melasak yang amat even aku sendri pon kekadang pasrah je tengok lagak gaya budak kecik ni. Campur cucu dia lagi pastu ada baby.

Tak kisah??heloo..kisah ok!! Cuma yela..nak ke daycare lagi la aku takut. So bile jadi macam ni aku macam redha je la. Poyo ke aku?? As a mom rasenya semua orang nak y terbaik kan lagi-lagi dalam bab-bab penjagaan ni. Cinta nyawa aku tu beb..hehe. Takde galang gantinye :)

**Tpi kan kalu aku jadi mak baby tu tak terpikir kot nak hantar my baby kat situ (kalau aku la)**




7 comments:

MyRule said...

ENtahla..kadang2 kita takder option..nak cari yang jaga sorang jek, x jumpa..huhuhu

So, bertawakal semoga semua selamat.

Kemn Azmaili said...

sabar ye banyak2 mummy..rata-rata hari ni ramai yg share pasal bbysitter ni..supposely nenek yg jage tu kena la inform kan..bukan apa, sebab dia pun jaga anak kita..kalau dah ramai takut pulak tak terjage..like bs hadif, dia mmg inform masa dia nak tmbh jaga baby lain awal-awal dulu..atleast takde la terasa sangat kita kan..

rDnA said...

hopefully nenek tu bole jg semua..baby bila dah start melasak ni mmg kena extra perhatian kat dia..

♥ dak pink said...

Sabar lah ye.

Kalau BS saudara sendiri pulak macam ai ni, lagilah nak kena double triple kan sabarnya itu. =)

k|ree said...

urmm...nape tak cuba hantar taska ye...?
mungkin memang banyak baby dan ramai toddler...tapi, at least ramai yang menjaga...nie kalau sorang nenek nak jaga sampai 3 baby...berat juga la kat nenek tue...

cuba la try hantar taska..kadang2,ada tempat..dia boleh accept try 3 4 hari...just nak tengok camne qaid dgn keadaan sekeliling...maybe dia okay...

Luv like this.... said...

Myrule-ni kes xde option lain le :).insyallah pandai la nenek tu jaga kan

Kemn-ermmm....tu la!!kt harap kn cmtu la

rdna-yela..sb tu kita bit worried skit

dak pink-hurmm...klu bab sedara lg la kott!!mnjang nk kena jge ati kott

kiree-taska????alalalalala....mgkin bile dia da bsr skit.toddler nt kot baru try p daycare cmtu

Anonymous said...

My BBss sy jaga 5 orang baby...pangkat nenek juga...paling besar 8 bulan..yg kecil miala 4 bulan