Click Sini

Saturday, June 18, 2011

Tentang PD50H

Assalam

Join Program Diet 50 Hari memang banyak motivate aku. Selain dapat kenal kawan2 baru dan dah pandai kire calori seharian (pandai la sgt yerr....tg to myfitnesspal). Kalau harap aku y kire sendri sampai kiamat pon tak habis belajar formula..ngeeeeh3x

Dari Sehari ke sehari aku dah bole budget makanan y patut aku makan tapi selalunye malam zon merbahaya bagi aku sebab malam selu aku terlajak makan junk food. Apekan daya...kesedaran nak diet tu tinggi tapi kalau tengok makanan memang aku kalah lelagi junkfood ni. Berhantu okeyy.

Seronok diet kalau bersama-sama dengan kawan2 nie.. pastu hari timbangan pagi isnin rasenya macam masuk Program Biggest Loser gitu...seriau. Result timbangan wajib hantar pagi isnin...agagaga!! Rasenya aku kena workout sikit2 kot sebabnye aku memang dah lebih makan minggu ni. Kot nak rase jadi peserta paling awal terkeluar sila la langgar pantang larang banyak2..malu!!

**So korng kalu ade menu diet y healthy sila share dengan kita ok...y pasti y sedap2 ok, tak sedap x layan**


3 comments:

si tuan putri kiUt said...

hai farhana...

seronokk kan diet ramai2....dpt berkenalan dgn kawan2 baru....:D harap misi berjayaa....biar pun tak menang tapi dapat turunkan berat....

Luv like this.... said...

TUAN PUTRI-harap2 gitu la...seronok sgt diet dgn kwn2 compare diet sendri tau!!semangat dia lebih sikit kot :)

Fahreen_Fredo™ said...

diet jangan makan nasik, makan buah epal hijau sebab epal hijau dia boleh potong lemak. tapi kene makan epal sebelom makan bende lain. kite malas gile nak diet. tapi keinginan nak kurus memang ade T_T