Click Sini

Friday, December 10, 2010

Kisah Susu Qaid

Salam All

Kasihan aku.....Qaid nampak gayenya lebih mencintai susu anmum dari susu ibu dia nih!!

Tiap-tiap hari pon cuba sua kan kat dia tapi hasilnye lalakan yang panjang dengan muka kesian dia. Aku pon ape lagi, tak mau kasi dia nangis2 terus bancuh susu kasi dia menom. Kata mak kan, mana tahan hati tengok dia nangis lame2.

Orang sekeliling plak macam tak faham2, bukan aku tak mahu kasi dia susu badan tapi aku sendiri pon masih nak belajar2 lagi nak bf dia. Korang ingat, Qaid lahir terus ke melimpah ruah susu badan aku nih,senang2 bole pump keluar. Aku plak y naik tension kena explain satu-satu kat korang, ni y buat aku emo!!


**Sekian dahulu....**

9 comments:

Mrs.aisheiteru said...

its ok dear. perlahan2 ok! mmg kdg2 tensi2 jgak. hope everything ok! we know d best for baby.

sharEna said...

kebetulan sama pulak tarikh bersalin tu dgn my younger sister. anak pon boy jugak..hehe...

sama kes jugak 1/2 bulan cepat dr due date. tp adik bersalin normal jer.

ape2 pon teruskan usaha bf qaid k! fm pon ok. yg pntng baby sihat & hepi =)

Luv like this.... said...

mrs.aisheiteru-yup..sedang cuba lagi dan lagi

sharena-ada komplikasi skit that y proceed to c-sec

NURUL said...

ohh farhana bersalin kat UMRA ye? sapa samut doc ummul ke

Luv like this.... said...

nurul-kt c-sec dgn Doc Nindaraj n sorang doc pompuan y buat. Doc ummul cuma wat ve jer

nurul aziyana said...

erm sabar farhana..jgn tensi2 time pantang ni..
awal2 mmg ckit susu..pam lama pun ckit hasilnya..sabar tp teruskan pam..insyaAllah lama2 nnt die kuar bnyk

ShalinzZ85 said...

dear..tahniah!comeinya qaid.doakan shalin peknen eh?kesian qaid nak kawan kan?hehe

rDnA said...

sabar yer..takmo tension2 time berpntang ni.tak elok..takde sape yg taknk bg yg terbaik utk ank kn?tp rezeki org tak sama..mna tau pasni melimpah ruah susu badan bleh lg bf qaid..

Siti said...

salam perkenalan..

xpe..jangan tension2 k..InsyaAllah ada rezeki Qaid nanti...ketensionan boleh menyebabkan susu merundum..

just nk share la kan...boleh je pumping n suakan kat Qaid..kiranye dia still minum susu ibu walaupun thru bottle..

ada pumpers tegar yg boleh share experience (www.xclusivelyxpressing.blogspot.com) - kak hayatie..

semoga berjaya =)

www.mamalilcaliphs.blogspot.com