Click Sini

Monday, October 11, 2010

Salam All



Masuk minggu ke 30 ari ni. Saya nerves sudah,tinggal lebih kurang +- 10 minggu je lagi.Rase perut pon dah padat semacam. Dah rase baby tu guling2 bersuke ria kat dalam dengan kerap. Mugkin ruang untuk dia makin kecik.



Scan haritu show berat baby baru 1.4 kg jer. Memang ramai tegur perut kecik sampai doc panel ofis aku cakap perut macam baru 3 bulan.Tak bermakna perut kecil, baby pon kecil jugak...jiran aku tue perut kecil gak tapi keluar baby dia 3.2 kg.Semangat dan gebus.So far doc kata baby ikut tumbesaran so it's ok la 4 me..nothing to worried.



EDD aku adalah pada 14/12/2010,sedang cuti sekolah tue. Semalam en suami ada jugak tanya2 nak pantang mane?Since cuti sekolah,mak dia adalah free sangat2 dan rumah dia takde tangga2 bagai,senang utk aku katenya.Tapi aku prefer berpantang dekat umah mak sendri.Bukan ape, lebih selesa la aku rase, nak makan, nak masak sendri dekat rumah mak aku.



Lagi pulak,mak mertua jaga cucu dia y usia setahun sekarang,takan aku nak tambah2 beban orang tua tu plak. Tgok dia jaga y sorang tu pon aku dah kesian, nih nak tambah2 plak.Penat orang tua tue nanti.



Terpaksa ke,dipaksa ke..aku tetap akan berpantang dekat shah alam je..biarla pon duduk bilik atas macam penjara.Nanti nak racun suami pasang ASTRO dekat tibi dalam bilik..lgpon sejuk sikit bilik sendri ada aircond sume...(drama betul la mak buyong sorang ni)



**Sebenarnye..lau pantang sorang2 kat melaka x bes!!x dapat nak buli2 en suami jadi pak guard malam2,biar dia rase pengalaman bangun malam2 bile anak tetibe melalak x tau ape sebab..bole gitu?**

4 comments:

NURUL said...

dulu nurul bersalin pd week 37. masa tu tak sangka bersalin awal. tak ready lg tu tp time sakit2 tu terus redha jer

Luv like this.... said...

Nurul-awal eh!!rezeki masing2 la kan..ada ya awal,ada plk tue y lmbat berminggu...:)

cu734ngel said...

stuju ngan sebab terakhir you tuuu..barulah dia rasa susah and sakit yang kita rasa..bukan apa..tanggungjawab sebagai ibu bapa tanggungjawab bersama

Luv like this.... said...

cu734angel-betul sebetul2 nye!!udah la nk ank cepat pastu ada hati nak lari dari jge ank plk..mne aci camtu...:)