Click Sini

Thursday, July 28, 2011

Puasa Sebulan Lagi Ke?

Assalam

Lebih kurang 3 ari lagi kita nak menyambut Ramadhan Al-Mubarak. Seingat aku puasa yang paling seronok adalah Ramadhan tahun lepas. Masa tu time membawa perut yang sangat indah. Dengan izin Allah dan kerjasama Baby dapat jugak puasa penuh sebulan. Alhamdulilah dapat jugak rasa puasa penuh sebulan.

Seminggu Ramadhan tu macam terasa jugak la lapar tapi masuk minggu kedua dah ok dah. Bola biasakan diri. Tapi sahur memang tak bole skip. Pernah sekali terskip sebab tak terjaga...Lapar dia Tuhan je yang tahu. Masa tu dah 50-50 je tahap keimanan. Luckly dapat MC balik rumah terus rest puas-puas. Tak ada sape nak marah ibu mengandung y melepek kelesuan ni.

So tahun ni macam mane?? Cik 'P' masih tak kunjung tiba dan aku pon tak buat ujian apa-apa lagi. Memang jauh sudut hati kami berdua campur Qaid memang tak ready nak tambah ahli keluarga lagi. Nak besarkan Qaid sorang pon rasa cukup-cukup je. Memang tiap anak tu lain-lain rezeki dia tapi aku tak nampak lagi mana sumber-sumber penamabahan bulanan kami sekeluarga. Tapi kalau da rezeki Allah nak bagi kami redha. Sedangkan ulat dalam batu pon bole hidup inikan pulak manusia yer??hehe....tapi selagi tak buat ujian maka tak ada apa2 la aku anggap. Mungkin kesan dari MAB tu kot..hehe

**Kalau masuk ramadhan pon cik'P' tak datang baru aku p buat ujian**

2 comments:

AiniL Hawa said...

btul tu farah smua rezeki allah, klu btul congrats in advance wakakakaa....

Luv like this.... said...

hmpeh jer kan..haha!!mcm aku ckp kat ats tu selagi x buat pape ujian aku consider xde pape..wakaka