Click Sini

Tuesday, April 12, 2011

Perut Buncit Tambah Buncit

As salam Baca blog Nurul tadi dengan ISU PERUT BUNCIT......tetibe plak teringat dengan teguran suami En suami : Awak...pakai seluar memang perut dah nampak la..hehehe (gelak mengejek) Aku : Saje la kan carik pasal....belikan seluar baru!!lantas ku piat2 telinga en suami, kalau ikut kan hati nak kasi putus jer Dah tau isu sensitif lagi mau cakap. Terasa la aku...buncit ni pon sebab anak dia la duduk 9 bulan dalam ni kan sayang Qaid. Aku rasa ini pon salah satu dilema ibu2 lepas bersalin, nak dapat perut y selim melim cam dulu x dapat la kot. Tetambah y semulajadi debab cam aku ni kan lagi la...lipatan tu semakin bertambah2 okey. Semalam try la pakai seluar girdle tapi tak selesa pulak plus di bahagian jahitan tu macam ada rasa ngilu. Tak berani nak pakai lagi hari ni Korang2 semua camne??? **Gigih sapu losyen mustajab..harap2 la mustajab!!!hahaha**

3 comments:

Anah said...

Samala...perut gelebeh tmbah plak ada ksan stretch mark g sgt teruk...losen mustajab kalo hari ingat je sapu..mmg lmbat la nk berkesan...huhuhu

aisha said...

Hehe..awak sama la kita..tp kita nampak awak mcm dah kurus byk..nak diet lebih2, tgh full breastfeed aufa.amcm,dah dpt BS baru qaid?

NURUL JAMIAN said...

nurul pernah pakai cream utk kurangkan buncit tp tak ada kesan pun