Click Sini

Wednesday, January 26, 2011

Susut

As Salam All

Gambar terbaru...agak baru la!!

Jumpa kawan, sedara mara semua cakap aku dah susut sikit. Sikit la compare dengan 4-5 bulan lepas okey. Time timbang berat di umra untuk last check up ialah 85 kg memang la nampak sangat kegemukan aku kan. Berat terbaru tak pasti pulak sebab tak jumpa mesin penimbang...alasan baik kan?

Masa pantang memang mak aku kasi makan sekali sehari je (makan nasi) kekadang je bile sabtu ahad makan jadi 2 kali sehari sebab en suami ada kan, dia la tolong tapau nasi dengan lauk best2 tak sedar diri tu masih dalam pantang. Memang rase ringan badan time tu tapi hari ini rase badan da naik balik kot sebab aku dah start makan banyak dan lewat malam pon kekadang bole lapar carik burger. Kalau BF baby tak takut sangat badan naik tp Qaid tak susu badan plak..habis la aku!!

Next wek plak da start keje..lagi la susah nak control makan kot.Dengan menu hari2 kedai mamak nasi+kari+ayam goreng sb malas nak pergi kedai lain. So far baju kurung, baju lame2 n seluar jeans sume masih boleh sarung balik. Kena maintain ni, kalau tak sealmari kena sedekah kat orang.

**Kata orang...tak kisah la gemuk ke kurus laki tetap sayang tapi tidak kata ku**

14 comments:

nanonano said...

haha betul tu..
xpe nanti psg bdn smule yer :p

sharEna said...

badan gemok semule bile naik keje =p

hampessssss

» NAJA « said...

kekeke..4 5 bulan lepas deliver memang i turun berat badan..happy giler masa raya susut badan..tapi skrg jangan tanya. :-( . sekian. harap u boleh menten...

Luv like this.... said...

nano-tidak ku percaya lgsung itu cakap2..haha

sharena-see...awk pon sudah kena ka?

naja-alolo...seram je dgr!!kena carik ubt kurus la cmni..huhu

mun said...

wah dah susut eik..itue sudah bgs..takpe-takpe teruskan usaha..kuatkan semangat....

Luv like this.... said...

mun-skit la...x timbang lg tp bju2 lame sume msuk muat n longgar2 gitu..harap2 dpt menten

.:Mrs. Engineer:. said...

kne kontrol lh farhana... :)

Luv like this.... said...

mrs engineer-niat dihati tu tinggi tapi salu kalah bile bab2 mkn ni

aisha said...

Mana aci awak leh muat suma baju.. Kita jgn kata suar jeans,baju kurung pun tak lepas..huwargh.. Lebat tul rambut qaid ek?awak tak cukur?

zura bahrin said...
This comment has been removed by a blog administrator.
zura bahrin said...

taniah sis....

hukhuk x berape lah 85 kg tu berbanding dgn zura 100kg dr 65kg..skrng nk turun balik susah suar jens sume tersusun dlm kotak2

Luv like this.... said...

aisha-mase preegy ritu xde naek byk sgt tu y xde beza sgt kot.kena diet lebih ni kasi hapus lemak2 sekalian.x dpt byk skit pon jd la kan


Zura-100 kg???OMG
series terkejut..byk naik nye.

nurul aziyana said...

mmg nmpk kurus ar farhana...
er mkn ns skli jer shri time pntag..aduh klo yna kompem mmberontak..mkn 2x pun msih kbulur

zura bahrin said...

hahah mmng banyak kan...de palk 1 bln naik 6 kg..time cek 2minggu sekali penah naik 2kg++...
ingat ritu bb 5kg...zura banyak air ketumban tp bukan tahap yg kritikal...