Click Sini

Monday, June 21, 2010

Momy 2 Be....

Salam All
Mood in la la land!klu dpt tilam bantal dekat bilik tu...syurga nye!Oppss...baru pasan kn,aku x pena citer psl pregnancy aku kat cni!he he..k mari kita citer2 skit
1 st time wat UTP tu result nye -ve so kami telah pon mengenjoykn diri ke PD, main segala bagai boat y ada kt PD tu.Dlm hati mcm yakin y dri sudah pregnant tp biler doc kate -ve maka aku x ragu2 lg la nk main permainan berbahaya, yer aku naik 1 boat tu y memang ko tercampak2 la ats boat tu.klu awl2 pregnant memang sah leh gugr nye.
Scond time p klinik niat sbnarnye bkn nk test UTP pon,nak ngadu kt doc bdan x sedap,mcm demam tp x kuat sgt!Lps UTP y 1st tu smpai la sku buat y scnd ni memang aku dah x periode.Igt masalah hrmon, sb aku pena je jd cmtu.beberape tahun y lepas aku dpt puasa full tu.Lps doc check2, dia suh aku wat UTP sb kemgkinan bsr pregnant tu ada.Sekali doc tnjuk double line dahhh..kira punye kira dah dekt 9 mngu..terpk jap!lst time tu dtg check 3/4 doc kt xde,tp arini dtg pd pertengahan bln 5 doc kate da de 9 mngu..pelikkk tp syukur sgt
Kuar2 je blik doc, senyum2 kambing dgn husb!dia tnye dpt MC tak?Bkn je MC,doc ckp dah pregnant 9 mnguu..dia pon camm, haaaaaa!biar btol!!!!!Kelakar je tgok muke dia..kuar dri klinik tgok dia diam jek,tnye2 nape?Dia ckp dia x puas hati la,nape doc x panggil dia msuk dlm blik.Selalu tu tgok kt tibi, dorang pngil je husb msuk dlm bilik.Ayo yo en husb....pengaruh tibi kuat la kamu ni!!
Smpai la arini, 13+ weeks sudah!Alhamdulilah sickness x de sgt,mntah pon sekali 2 jek!pening2 tu ada la skit2.Lst wek da p scan...doc ckp tumbesarn ok!ikut weeks la katenya...bb asik pusing2 jek,nk cpture best pic pon susah!tang kepala x nmpk sgt.Bb ada sepasang kaki y pnjng katenya..he he!aku x nmpk pape pon..blurr je,husb lg arr dgn rabun nye,nxt scan dia nk pkai cermin mate plk katenya.Insyallah due mgkin hujung tahun ni...terleps la can nk join husb nye comp trip ke Perth tu...hu hu!!
**Berjln2 mencari kasut smlm adalah skit menyakitkn hati sb xde pon kasut y sesuai!!lg hangin d vincci bnyk plk wadges y cun siap 20% disc..hu hu**

9 comments:

~ iza ~ said...

congratz..
sblm ni mcm dah leh agak, tp tkut salah teka..kang ada pulak terasa..

tp psl keputihan tu, bak kata nano, mmg normal utk preggy woman..
tambah ngan hormon kita yg berubah2, cuaca panas..
mcm iza, nurse suggest pakai pantiliner n tukar each hour..jenuh.. :P
tp bila jmpa dktor, dia cakap pakai pantiliner leh terukkan lg jangkitan..mybe in case tak tukar pantiliner la kot..
mcm iza, dktor bg antibiotik (for preggy)..tak sama cam nano..

Luv like this.... said...

TQ iza...bdway, sape plk y terasa nt tu??he he

kt pon x p klinik lg psl keputihan ni.nt la kt tnye doc cmne!!ade y suggest pkai pencuci vagina tu tp rase mcm x logik plk...thank 4 d info yer iza

modusoperandi111209 said...

slm
tahniah ye =)
pasni jg dr lek lok.

Amy-Wan said...

oh..congrats! wah...selamat mengharungi morning sickness ye.. =)) jaga diri baik2 tau..

Puan Jiha said...

congrates dear

k|ree said...

hahaha..hubby awak sama ngan hubby kite...
nape doktor tak cakap tahniah...awak dah jadi ayah...hahaha...saya gelak je bila dia kata gitu... :)

keem said...

best la ko..
dah nak jadi omak.. hahahhaha
seronok2 gak..
jgn lupa jaga kesihatan. ehhehe

Luv like this.... said...

http://www.blogger.com/profile/17841815852370386834-tq yerr

http://www.blogger.com/profile/06016122053439337040-ahakz..sickness adekala jerr..alhamdulilah

http://www.blogger.com/profile/17676166434603039920 - thank awak :)

http://www.blogger.com/profile/08294810354916083489- perangai bkal papa y suwit kn!!tulah..pengaruh tibi kuat!

http://keemwazir.blogspot.com/-keem time kacih...ko pon jap lg leh join club ibu bapa ni :)...

~Mrs LaDy AnGeL vs DeViL~ said...

congrats...
selamat mengharungi alam ibu mengandung lak...hihihi!!
take care...
:)